Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

że się przegapiło wiele
nie szanowało upływających w szale sekund
przeczytało zbyt wiele książek
zarobiło za mało pieniędzy
że się nie zatrzymało
w porę
nad przepaścią
skok
był
tragedią
jest to
że skoku nie było!

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @tie-break

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Może się uśmiechnie :) A mam jeszcze jedną opowieść tego mówcy, chcesz posłuchać? Bardzo pouczająca.  
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Nie mogę Ci dać, skopiować może każdy. Napiszesz lepszy, ładniejszy domek. On będzie Twój, albo Wasz. Każdy ma inny pomysł na ściany ze słowa, na stawianie słów przy słowach, to one tworzą wystrój, kompozycję i klimat. Co ja Ci tłumaczę, w końcu masz pióro :)
    • @violetta No, zapewne tak. @viola arvensis Dziękuję. @wierszyki Tak! Zwlaszcza te romantyczne, gdy ślad ukochanej dłoni na papierze był tak bardzo namacalny. :) @Alicja_Wysocka Dziękuję. Czytasz w moich myślach. A opowieść o banknocie jest wyśmienita. Przekażę ;)
    • @Alicja_Wysocka Wiesz, Duszko… może Ci coś opowiem. Kiedyś słuchałam pewnego wykładowcy. Tytułu wykładu nie pamiętam, ale obraz, który pokazał - został ze mną na długo, chyba na zawsze. Wyjął z kieszeni stuzłotowy banknot. Zgniótł go mocno w dłoni, potem rzucił na podłogę i podeptał. Podniósł, wygładził jak umiał i zapytał salę: - Czy ktoś chciałby go dostać? Rozległo się jedno, wielkie: „Taaak!” z sali.   Tak właśnie gniecie nas życie. Przyciska, tłamsi, niekiedy depcze. A jednak - to wciąż my. Z tą samą wartością, wrażliwością, może nawet większą,  choć trochę pognieceni. Czy mniej warci? Powtórz to temu panu, o którym piszesz, proszę...
    • No prawie że mili ;-) Pzdr :-)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...