Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Co to jest "warsztat"?

Rekomendowane odpowiedzi

Sugerując się nazwą działu, wrzucam wiersz w celu uzyskania opinii, sugestii i porad na temat niedopracowanego tekstu. I to już kilkakrotnie, jednak jeszcze nigdy nie uzyskałam tam nic w rodzaju wyżej wymienionych wypowiedzi. Jedynie komentarze jak w "Wiersze gotowe" czy w "p". To po co w ogóle jest ten warsztat, skoro i tak nikt już nie pamięta do czego służy?

Ja mogę jako pierwszy bić się w piersi - popełniam szereg wykroczeń - zdarza mi się nie odpisać na komentarz, zaniedbuje warsztat (co ciekawsze, jak ja dam wiersz do warsztatu, to o nim... zapominam :( - czyli robię to, co jest raczej nieeleganckie.
Jeżeli ktoś z tego powodu czuję się urażony - w tym miejscu przepraszam.

Więcej!
Na początku swojej egzystencji na orgii wkleiłam wiersz do warsztatu, a uzyskawszy pochlebne opinie - do działu P, po czym zorientowałam się, jak skrajnie różne są opinie w warsztacie (gdzie chyba powinny być bardziej cięte, z tej racji, ze teksty są jeszcze niedopracowane), a poza nim.
Warsztat służy do zbierania niesłusznie pochlebnych opinii, a nie do prawdziwego pracowania nad tekstem. Niestety.