Henryk_Jakowiec Opublikowano 23 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 Wyskoczył raz Filip z konopi - indyjska to była uprawa, i chociaż się nie poobijał nielekka go czeka przeprawa. Przeprawa przez rzekę przesłuchań, oskarżeń i insynuacji, że Filip planował wprowadzić na rynek, to ziele z plantacji. Pomimo kwiecistej obrony ponownie Filipa zamknęli a cały szatański interes jak zwykle niebiescy przejęli. I tak to już w kółko Macieju bo Filip, gdy opuści celę ponownie założy plantację gdyż ciągle jest zbyt na to ziele.
Pan_Biały Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 historyjka a la małpka Fiki-Miki sir Kornela Makuszyńskiego
gabriel p. Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 jakoś tak kanciasto... pzdr :)
Judyt Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 Henryk jak zwykle w swojej konwencji pisze z humorem i rymem przeczytałam J.(:płoniaście
Magda_Tara Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :)) i dobrze, że jest jej wierny, nikt inny tak nie umie :))
Jadwiga_Graczyk Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 Czyta się lekko, ładnie z pouczającym wątkiem. +
Lena Achmatowicz Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ładnie pan pouczasz, panie Jakowiec. ładnie:)
Sylwester_Lasota Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 A dzisiaj w radiu słyszałem, że gdzieś u nas, tylko nie pamiętam w jakim mieście, przed wejściem do sądu, czy też do prokuratury, nie jestem pewien, bo jednym uchem słuchałem, ale w tym przypadku, to różnica chyba niewielka, ktoś posadził sobie to ziele na rabatce i... sobie rosło. Rosło by sobie dalej, gdyby nie jakiś goniący za sensacją dziennikarz, który zawiadomił o tym policję. A swoją drogą, ciekawe skąd wiedział, że to, to to? ;-) W każdym razie policjanci, prokuratorzy i sędziowie, którzy musieli przechodzić koło tej mini plantacji po kilka razy dziennie, przez długi czas nie zwracali na nią uwagi. W sumie, to chyba dobrze o nich świadczy, tylko tyle że teraz grożą żartownisiowi pozbawieniem wolności do lat dwuch, bodajże. No, wymyślilibyście coś lepszego? Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi