Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wierzę,
że życie człowieka jest snem,
refleksją lub nocnym koszmarem.
Wierzę,
że radość i smutek okazywałem
-we śnie- uśmiechem bądź płaczem.
Wierzę,
że w moim śnie tak realnym
emocje wszystkie przeżyłem.
Wierzę,
że gdy umrę w tamtym śnie,
przebudzeniem będzie śmierć.
Wierzę,
że chwycisz mnie za rękę
i z Tobą bezpieczny będę.
Ja – człowiek - powierzam Ci siebie
bo na Twoje podobieństwo
zrodzony jestem.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Berenika97 ... świat  nie jest ślepy ani niemy  zapisuje obrazy  nieskończona ilość  megabajtów  mknie w przestrzeń  tam każda  niezwykłość ... wyróżniającą się jest...   krztalt czerwieni  i stukot  już już powędrowały  do laboratorium  potem  archiwum rzeczy ważnych    kiedyś przybędą  odnajdą ...   Pozdrawiam serdecznie Miłego dnia       
    • @Alicja_Wysocka To pogodny, prosty wiersz, który uśmiecha się do codziennych trudności. Ma w sobie coś z dziecięcego narzekania, a jednocześnie ciepło i swojskość – jakby autor chciał powiedzieć: „życie to też drobne złośliwości, które trzeba przyjąć z humorem”.
    • @Berenika97 To wiersz, który ma moc – czuć w nim ciężar miasta, przytłoczenie i jednocześnie desperacką próbę zachowania własnego rytmu. Jego siłą jest to, że czytelnik wręcz słyszy kroki i czuje betonowy chłód.
    • @iwonaroma Jeśli z dobroci Twojego serca (choć może naiwnej) zostajesz zraniona... To więcej mówi o tym kimś, Ciebie nie definiuje.  Otwartość i wrażliwość nie są słabością, a to, że ktoś zranił serce, nie odbiera wartości ani godności osobie wrażliwej.
    • @Ajar41Dobry limeryk, chyba umknęło Ł - cap to inaczej kozica czyli kozły. I jeśli Berenika daje to piękne podsumowanie Twojego limeryku w ostatnim słowie , bierz bez zastanawiania :) PO.:) dodam że on wyrzucił - to "on" uzupełnia lim.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...