Alicja_Wysocka Opublikowano 12 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 coś chyba powinnam powiedzieć, pomyślę (tu zacznę nawiasem) cholera, nie wolno przeklinać od nowa, niech będzie inaczej a może powinnam coś zrobić niech tylko się skupię, pozbieram za wcześnie, za późno, za... nie wiem nic z tego, odpada nie teraz coś jednak powinnam napisać do ciebie, to jeszcze pamiętam, a znaczek i poczta daleko? bo ja jestem już wniebowzięta 1
Fly Elika Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 a adres ? jak ktoś ma wiedzieć, gdzie ? tzn. prosto do nieba takie niedyskretne pytanko :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 12 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie, nie. List trafi do adresata, bez obaw. Adresat jest na ziemi, a ja byłam i jeszcze trochę będę uniesiona jego wierszem :)
emil_grabicz Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 słowo do słowa się tuli i grzeje zdanie po kropkę wybucha śmiechem raz po raz słodyczy kusi miodkiem pióra nie połam nawiasem i wykrzyknikiem nie pokłuj a tam gdzie nie wiesz zrób kleksa długie milczenie wykropkuj chyba powinnaś napisać i zagrać piórem w zielone wklej znaczek w tekście dyskretnie i wyślij wnet par avionem :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 12 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. migiem Ci to poszło, powiedziałabym piorunem :))) dzisiaj za późno i dziękuję może jutro wierszem ale nie obiecuję :) 1
Fly Elika Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 to też ładne, a mnie To wszystko jakieś zagadkowe ładne, składne , miłosne i polubowne a mnie ktoś mailem każe iść spać jak ja jestem tutaj po to by marzyć i czytać ...
Alicja_Wysocka Opublikowano 12 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Niech śpiochy śpią "O bela, bela donna, wieczór taki piękny..."
Jacek_Suchowicz Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. na pewno powinnaś zanucić pieśń rzewną malować sopranem a wietrzyk co w kniejach gdzieś ucichł pochwyci poniesie w nieznane i jeszcze powinnaś wykrzyczeć swe smutki z dna serca wyrzucić choć w niebie przepiękne jest życie powrócić czasami do ludzi a w tedy powinnaś przynosić otuchę nadzieję i radość tym biednym dać w kieszeń choć grosik wątpiących wspomagać poradą :)) Pozdrawiam Jacek
Fly Elika Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Niech śpiochy śpią "O bela, bela donna, wieczór taki piękny..." to fakt tutaj jest ładniejszy niż na zewnątrz, choć nie zawsze:) ale sobie śpiewasz :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 12 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 Dziękuję Jacku, drugi wiersz błyskawicą do mnie przyleciał. Dzisiaj mi troszkę późno na wierszowane podziękowanie, daruj proszę :)
emil_grabicz Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 Elika... i napisałaś parę linijek bardzo fajnego tekstu. Aż się prosi, żeby pójść za ciosem. Masz rację, to wszystko jest zagadkowe. Jeżeli nie wiadomo o co chodzi, to z pewnością chodzi o władzę, pieniądze lub kobietę... kto to wie? Gdyby spytać pierwszego starożytnego matematyka i filozofa, Talesa z Miletu, czy można zdefiniować miłość z matematycznego punktu widzenia, prawdopodobnie takiej udzieliłby odpowiedzi: uczucie, to wielkość, którą w trakcie rozważań przyjmuje się za stałą zmienną, mogącą równanie z niewiadomą doprowadzić do nierówności, ewentualnie całkowitej sprzeczności algebraicznej. gdzie U(K+M)>= Pozdrawiam rozmarzoną czytelniczkę. Masz rację, nie idź spać. :)
Fly Elika Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 kiedyś starałam się to sformułować, ale nie tak prostym równaniem jak ty:) wiem, co to jest miłość
Alicja_Wysocka Opublikowano 13 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. avionem dotrze za późno zawiędnie papier błękitny wywietrzą słowa z perfumów polecę go błyskawicznym zaklinam burzę w dwie chwile bo w niebie też jest lipcowo zresztą już nie wiem czy nie ma wiesz jak to jest z pantoflową :) 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 13 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ja jestem tu tylko chwilowo na stałe nie myślę zamieniać on został przecież na ziemi więc macham ci z uniesienia tymczasem :) uniesienia 1
Stanisław Kamykowski Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 jak zawsze staram się czytać w wielką pasją twoje strofy tak o tych chciałbym jak najszybciej zapomnieć. przepraszam, ale nie odnajduję tu nic dla siebie. może mnie rozpieściłaś swoimi tekstami i dlatego nad powyższym nie mogę się zachwycić, może mam nader wysokie wymagania, ale nie dostrzegłem nic, ani za pierwszym, ani za drugim, ani za piątym czytaniem. cóż, przyjdzie mi czekać na kolejne twoje słowa z jeszcze większym zaciekawieniem, pozdrawiam
Sylwester_Lasota Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 A ja, z kolei, nie zawiodłem się :-). Pozdrawiam.
Alicja_Wysocka Opublikowano 13 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Stanisławie, no ja się nie dziwię, mnie samej moje pisanie się nie podoba. Dawno bym przestała, gdyby mnie nie namawiali. Powyższy wiersz jest odpowiedzią. Razem wyglądają jak para, a pojedynczo jak sierota. Zabraniam czytać pięć razy :) Pozdrawiam serdecznie
Alicja_Wysocka Opublikowano 13 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No i masz ci los Dziękuję :)
Waldemar Talar Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No i masz ci los Dziękuję :) Ja również Alicjo - podoba mi się ta zagadkowość którą rozumiem doskonale . Miło tu było ... życzę miłej pogody
Alicja_Wysocka Opublikowano 14 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wzajemnie Waldemarze. Macham Ci łapką z gdyńskiego wysokiego okienka, Niebo i morze dzisiaj prześlicznie błękitne. Idę się pogapić, bo mało takich dni w tym roku. Dziękuję i pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi