Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Leszczym   Teraz żeby mieć hity to trzeba mieć albo miliony albo wielki talent, to może wtedy jakiś sponsor się znajdzie, gdy mu się spodoba.   A jak się nie ma ani jednego, ani drugiego to nie pozostaje nic innego jak tylko szukać jakiejś małej niszy, a jeszcze lepiej stworzyć swoją własną. Jednemu na tysiąc się udaje.
    • @violetta   A zresztą: kołysanka to piosenka śpiewana dziecku przy usypianiu i niech pani zaśpiewa po włosku - jest płynna, melodyjna i spokojna, dlatego też: napisałem prostym, zrozumiałym i łatwym językiem, jeśli chodzi o rysunek ze słów - to nic innego jak kołysanka, wystarczy obrócić smartfon z układu pionowego na układ poziomowy, jak widać: szukacie - dziury w całym!   Łukasz Jasiński 
    • @Łukasz Jasiński   Szanowny Panie Łukaszu, Odnosząc się do Pana pytania – uważam, że wykształcenie i praca nie mają wpływu na wartość twórczości literackiej. Poezja nie opiera się na tytule ani zawodzie autora, lecz na emocjach, które z niej płyną, i na tym, jak łączy się ona z czytelnikami. Nie jest moją intencją poddawanie się analizie tego, co jest osobiste – dlatego pozwolę sobie nie odpowiadać na pytania o moje wykształcenie i pracę. Co do kwestii wiersza, zgadzam się, że w każdej twórczości może istnieć subiektywna interpretacja – także, jeśli chodzi o rymy i styl. Jestem otwarta na dyskusję, ale oczekuję, że będzie się ona odbywać w atmosferze wzajemnego szacunku. Żadne pytania dotyczące mojej osoby, które nie mają związku z twórczością, nie są mi szczególnie potrzebne w tej rozmowie. Będę wdzięczna za zachowanie granic, zarówno w kwestiach literackich, jak i prywatnych.   Z poważaniem Alicja Wysocka   Ps.  

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Kaczka Dziwaczka   (...)Raz poszła więc do fryzjera: "Poproszę o kilo sera!" Tuż obok była apteka: "Poproszę mleka pięć deka." Z apteki poszła do praczki Kupować pocztowe znaczki. (...)   Może pan chce porozmawiać z kaczką, dlaczego?
    • @Rafael Marius Albo metamorfoza. Jak popatrzysz w dalszych wierszach, tak już było dawno. Wierzę w sens - to jest najlepsza wiara.
    • @Alicja_Wysocka Alicjo, dziękuję bardzo za obecność i tak bardzo profesjonalne uwagi odnośnie wiersza; jestem wdzięczna i pod wrażeniem, pozdrawiam serdecznie. @Leszczym :)), bardzo dziękuję, cieszy mnie ta opinia, pozdrawiam miło.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...