Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak
skromnie
moje czerwcowe
niebo czołga się po ziemi
zimne krople dodają swoje
wciąż pod wiatr z parasolem
wiem nie osłoni przed zdradą
zimno przenika wietrzy ciepło
zamykam świat kłódką na nic
i tak wnika miota uczuciami
wezmę za łeb całe zło
poprawię wizerunek
jak malarz
powalę
i już

Opublikowano

Dziękuje Aniu za czytanie!
Właśnie nie wiedziałam ...co z ta puentą ...???
ŚWIETNIE DOSTRZEGŁAŚ!
Pozdrowionka!
Ania
PS.Nawet mi do głowy nie przyszło?!
Drugą doPISZ...?

Opublikowano

oooo...widzę metamorfozę...ciekawy zapis, niczym pointa (połowa serca),
rzeczywiście warto by dopisać drugą połowę...
połówka serca to jak rozdzielenie dwojga, którzy stanowili jedno...to na pewno boli,
ale dopóki nie zgaśnie nadzieja, to wszystko jeszcze możliwe...
życzę powodzenia

cieplutko i wieczornie pozdrawiam :)

Opublikowano

o tak Aniu szczególnie dziś niebo chyba rzeczywiście "zlazło" na ziemię a chmury czołgają się że trudno złapać oddech
poprę moich poprzedników dopisz tę drugą i zawróć to niebo na swoje miejsce:)
szacuneczek

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Alicja_Wysocka   Bajeczny wiersz.  To ostatnie pytanie siedzi mi w głowie. "Czemu wyrosły sukienki, a ja nie potrafię z bajek" ?     Piszesz tak, że słowa same układają się w obrazy - proza w rytm się zmienia płynnie, rymy wracają jak fazy.
    • Dekonstrukcja    Nie jest dobrze samemu tylko być człowiekiem. Tylko samemu nie jest dobrze być człowiekiem. Dobrze nie jest być tylko samemu człowiekiem. Człowiekiem tylko samemu nie jest dobrze być. Człowiekiem być nie jest dobrze  tylko samemu.   Człowiekiem człowiekiem człowiekiem Nie nie nie nie nie nie nie nie nie nie Dobrze dobrze dobrze dobrze dobrze Jest jest jest jest jest jest jest jest jest Samemu samemu samemu samemu Tylko tylko tylko tylko tylko tylko tylko Być być być być być być być być być    Człowiekiem Nie Dobrze Jest Samemu  Tylko Być. człowiekiem nie dobrze jest samemu tylko być.   Być. Samemu. Człowiekiem. Nie. Jest dobrze Tylko... Tylko... Jest dobrze Nie. Człowiekiem. Samemu. Być.   Być człowiekiem jest dobrze, tylko nie samemu samemu samemu   Więc dlaczego nie chcemy być ludźmi?  
    • @KOBIETA różne są komentarze, ja się tego nie trzymam nigdy:) jego wiersze są fajne, jako jedyna prawie tutaj:)
    • @Myszolak   Jest w tym wierszu coś, co sprawia, że czyta się go powoli, jakby za szybko można było coś uronić. Te metafory - wazon, poduszka, stygnąca herbata są całą historią. Każda z nich mówi coś innego o tym, czym można być dla drugiego człowieka. I to napięcie między byciem blisko a byciem odrębnym - "oddech, który nie należy do mnie" - jest uchwycone tak precyzyjnie, tak prawdziwie. Naprawdę świetny tekst.
    • @violetta   wiesz Violetta…właśnie się dowiedziałam, że nie powinniśmy rozmawiać pod wierszami a flirtować to już w ogóle! Zakaz ! Ponieważ blokujemy „ poczytność innych wierszy”. A niektórym bardzo to przeszkadza….tylko merytoryczne komentarze.! 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...