teresa943 Opublikowano 19 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 wyglądało bezawaryjnie nawet pogoda dopisała a dżdżysta pora dawno opuściła szczęśliwą wyspę bez uprzedzenia porywczy powiew połamał słoneczniki złocistych marzeń bezradne znikają zakolami pisane palcem na wodzie
Judyt Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 piękny krajobraz w zakolach, miło aż przeczytać, J. płoniaście Teres(:
aluna Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 Krysiu potrafisz zakręcić metaforami Twoja poezja w moich oczach zamienia się w obrazy! Pięknie! No i ta punta! Całuski!
Pablo_Pikaso Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 witaj Tereso myślę że to nie tylko kwestia intuicji pozory czasem mylą czy z góry można zakładać że będzie łatwo lekko i przyjemnie? jeśli tak to najłatwiej wtedy właśnie wszystko się rozmywa czy też rozpływa szacuneczek
Mirosław_Dębogórski Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 Umiesz słowa malować obrazowo obrazki i "monidła" zawsze przy Twoich nieco zadumanym. Miłego... Piękna Nieznajoma z drugiej strony miedzianego drucika.
Sfinks13 Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 Krysiu ładnie i poetycko jak zawsze, co mam powiedzieć ba powiem możesz pisać jeszcze ładniej serdecznie 13
teresa943 Opublikowano 22 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Judytko, bardzo cieszy Twoje "miło przeczytać" :) Dziękuję. Cieplutko :-))
teresa943 Opublikowano 22 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Aniu, sprawiasz mi ogromną radość, bo właśnie obrazy rodzą się najpierw w moich "oczach", a dopiero potem zmnieniają się w słowa; jeśli ktoś widzi to, co ja, to jestem szczęśliwa :) dziękuję. Buziaki serdeczne!
teresa943 Opublikowano 22 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pablo, tytuł jest właśnie taki po to, aby zrodził refleksje podobne do Twoich: "czy aby tak? czy to tylko intuicja czy może ... przeznaczenie?" W wierszu jest tylko namalowany obraz tego, co się już stało, a "dlaczego?" pozostawione Czytelnikowi... Dziękuję. Serdecznie pozdrawiam :-)
teresa943 Opublikowano 22 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mirku! Jak zwykle przemile komentujesz i trafiasz najczęściej :-) Dziękuję. Nie bardzo rozumiem ostatnie zdanie... czy Ty o sobie?...jesteś "Piękną Nieznajomą"? Czy może?...Nie, chyba nie...No widzisz, jaka jestem "niegramotna" :-)) Cieplutko...
teresa943 Opublikowano 22 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. radość, że się podoba i dziękuję za bodziec...nigdy nie jest tak dobrze, żeby nie mogło być lepiej :-) nie wiem, czy mi się uda, ale pracować trzeba... ciepło i serdecznie Sfinksie :-) Krysia
Rekomendowane odpowiedzi