Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Marzenia miłosne /inne niż F. Liszta/   z dnia na dzień coraz bardziej szamoczą się w as-dur   co za magiczna poczekalnia wraca tu ciągle patrzy na puste krzesło pod oknem   bluzka – fioletowy aster kazał wierzyć nawet wtedy gdy kategorycznie mówiła – nie – dziś na pewno nie   więc czekał do północy aż skończy się dziś i skończyło klosz rozpinany z przodu rozmazany makijaż i szparka – w uśmiechu   natrętne majaki chropawa bezsenność poczekalnia   będzie czekał bo piękne w as-dur nie może się skończyć        
    • @Marek.zak1 dzięki popierajmy chwalipięctwo  :)))

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

no wiesz chcesz tu pieprzyć - tego się nie spodziewałem:)))
    • Chciałoby się powiedzieć "widzę ciemność", bo z ciemnotą nie wszyscy chcą się dziś wychylać, bo czy ktoś się spodziewał, że to już tak dawno było, długo trwa i trwać chyba będzie jeszcze. Dobry wiersz, pozdrawiam.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Ostateczności dzień następny   Pobojotrupskie runo żreć, Skrzydlacząc dziobły wrony – Nabogaciła szczodra rzeź Posoki nurt czerwony.   Pokosem ścielił – barwny ślad, Pokotem szła kostucha, Wypełzła spoza zgiełku krat Zgrzytliwie cisza głucha.   Rozwarły, ongiś twardą dłoń Zbutwiałe żołnierzyki – Na pastwę losu rdzawi broń, Żerdziały dzidy, piki.   Panoszył się, bo został sam Po kres bezludzki  pokój, I tylko łezka kręci gdzie, Czerń jamy lśni po oku.   To bezrobotna płacze śmierć, Przysiadłwszy na poszyciu – Cisnęła starą kosę precz, Ten pierwszy raz w jej życiu.   Marek Thomanek 23.03.2024
    • @Domysły Monika Właśnie w ten sposób chciałem pokazać te sprzeczności które wywołuje we mnie starość. Ale mimo wszystko dziękuje za odzew jak i przeczytanie pozdrawiam :)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...