Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• noc zagląda pod powieki przewracając myśli z boku na bok   pytania mnożą się bezwstydnie jakby mrok rodził odpowiedzi   jesteś tak blisko w ciepłych załamaniach i ufnym oddechu   a jednak oddalony o sen  
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Dziękuję za rymowane życzenia. Dziękuję @violetta i @Jacek_Suchowicz :) Jak widać wszystkie opcje polityczne :) Kiedyś mawiano, że muzyka łagodzi obyczaje, proszę się poczęstowac scherzem pzdr

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Tańczę z Tobą przed bramą do piekła. Poznaliśmy się nad przepaścią wśród strzelistych skał.   Harmonista gra na schodach wielkiego  domu melodię do niczego nie podobną.    Niczym kołysanka  albo melodia żałobna. Nikt muzyki nie zamawiał po co więc gra.   Syn Boga słońca do tańca idzie. Pod rękę trzyma Bogini zaświatów.   Harmonistę do grania zachęca. Będzie tańczyć i niech miejsca nikt nie zajmuje.   Ty też ze mną tańczysz  potem do ślubu Cię poprowadzę. Będziesz ślubować mi miłość.   Wśród skał narodzona i na skale zapisana, miłość twarda jak skała.
    • @Manek   Nie będę sobie głowy zawracał jakimś tam redaktorkiem, zresztą: wszystko znam z autopsji - nie jest tak łatwo wejść do "intelektualnej elity" - mój autorski tomik - "Kowal i Podkowa" - można zamówić w Archiwum Akt Nowych, drukowane wiersze w Bibliotece Narodowej - moje wiersze były publikowane w licealnym pisemku - "Czy wiesz, że...", tygodniku "Tylko Polska" i bibliotekarskim kwartalniku "Sowa Mokotowa", najstarszy mój wiersz pochodzi jeszcze ze szkoły podstawowej na Zakroczymskiej (była to szkoła dla osób słabosłyszących, tak: jestem osobą niesłyszącą) i nosi tytuł - "Gwiazdy" - można tutaj znaleźć, polecam również esej: "Wyrywek mądrości" i "Saga".   Łukasz Jasiński 
    • @Sylwester_Lasota, @Wiesław J.K. - dziękuję   @Duch7milleniumZa dobrym wierszem, mogę tęsknić, dopóki żyję. Słowa odpowiednio wybrane, znalezione, ustawione między innymi, mają ogromny przekaz i siłę oddziaływania, to miałam na myśli. Dzięki za czytanie :)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...