Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zamknięcie czasu
plusk kropli
dopełnienie
w nadmiarze rzeszota

euforią cedzisz
niekonieczne słowa
w zatracie skończoności

za dal twoją
za noc nieodbytą
we mgle spowicia

wypatrzenia wysuszonych oczu
za dnia
przed spełnieniem

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Dzięki serdeczne,Krysiu
To tylko jakaś tam chwila z obserwacji... gdzieś ...obok
Pozdrawiam
Rozumiem. Ja też wiele tematów czerpię z obserwacji.
Gorycz to takie ludzkie uczucie...dopaść może każdego.
Cieplutko!
Opublikowano

w nadmiarze rzeszota- rześ ludzi? ( w znaczeniu tłum?)
w zatracie skończoności- czyli zatraceniu skończoności( to ciekawe, chodzić mogło o śmierć?)
we mgle spowicia- spowite

wypatrzenia wysuszonych oczu
bardzo dobre, tak sobie porozumkowałam,
wiersz godny uwagi, J. serdecznie

Opublikowano

Dzięki serdeczne Judyt za wnikliwe
w nadmiarze rzeszota- po prostu sito bez dna,a jednak przepełnione ...codziennością być może złego słowa...dowolnie

Pozdrawiam ciepło

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Szuria i furia. Obie z jesieni. Szur, a ja w liściach z nosem przy ziemi wśród bezkręgowców lub protoplastów wszystkich dla których, miły w dłoń kasztan.     Furia na skrzydłach chce stąd odlecieć. Smardz albo pociec może nie przeciec. Z bibuły na niej falują tony. Czyjeś tam krzywdy i wiatr w miliony.     Jesienią znowu tyle się wniesie: ziemia na butach, chrząszcze kołnierzem. Słońce się chyli już przed wieczorem. Furia zje z szurią jak mysz pod stołem.         *         Im Eumenides patrzy życzliwie. Zmówi się z nimi, obie wyżywi. Z igliwiem starszej wyrzut sumienia — da młodej pogryźć szczyptę kamienia.   Aż im się zerwie cyklon ważności. Odejdą zimą w poślizg i pościg. (Może się z czasem znajdą w salonie, chyba że zgodzi je Tyzyfone).     inspiracje:

• @Stary_Kredens @Stary_Kredens W Pismie Świętym o glupocie czlowieka odrzucającego swiadomie P.Boga, jest bardzo wiele napisane.    "Jeśli chodzi o nasze wieczne przeznaczenie, to albo jest się głupcem, co oznacza odrzucenie ewangelii Chrystusa, albo jest się mądrym, co oznacza wiarę w Chrystusa i powierzenie Mu swojego życia (zob. Ew. Mateusza 7.24-27). Wierzący odkrywa, że ewangelia- którą uważał za głupotę- jest w rzeczywistości mądrością Bożą, która zapewnia mi wieczne zbawienie"   Serdeczne pozdrowienia przesyłam pięknego dnia życzę i samych dobrych wyborów  

• dwa razy mało to chyba złóż myśli szybko naprędce  w kwadracie kantów nie widać są kąty cztery nie więcej   tych myśli nigdy za dużo  nad sobą zawsze na czasie a obłęd należy zgubić wyjść z koła i patrzeć inaczej :)))
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Witaj - miłość ma cieszyć nie smucić - miło że czytasz -                                                                                                 Pzdr.słonecznie.
    • @Waldemar_Talar_Talar pięknie napisane o miłości. Pozdrawiam serdecznie

• Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...