Bernadetta1 Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 przebiegłaś na skróty omijając wielkie słowa.potrącona przez codzienność która w dodatku robiła wymówki, że późna nieproszona. świat nie pachniał bukietem napuszonych róż.w biegu za pękiem polnych stokrotek złamałaś obcas i czyjeś nawyki. zostało niewiele. włos zakręcony na palcu.zwinięty i ogrzany oddechem wdycha kurz w zasuszonej szufladzie.liść spod jesiennego buta przyżółkł między kartkami. byłaś. choć wczoraj dawno wypadło z podartej kieszeni.
teresa943 Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 byłaś. choć ,, wczoraj'' dawno wypadło z podartej kieszeni. rozdziawiam buzię i pochłaniam coraz to nowe Twoje...zadumana, z lekką melancholią, myślę sobie...ech, tak dużo jest tych wspomnień...wzruszyłam się:) Ściskam Beatko! Buziaki:)
Bernadetta1 Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzieki Krysiu:) nie moge sie zdecydowac , czy lepiej z cudzysłowem czy bez:)usciski:)
teresa943 Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzieki Krysiu:) nie moge sie zdecydowac , czy lepiej z cudzysłowem czy bez:)usciski:) ja bym dała bez...wg mnie wiadomo, że wczoraj oznacza...przeszłe :) serdecznie :)))
Bernadetta1 Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzieki Krysiu:) nie moge sie zdecydowac , czy lepiej z cudzysłowem czy bez:)usciski:) ja bym dała bez...wg mnie wiadomo, że wczoraj oznacza...przeszłe :) serdecznie :))) no to poprawiam:)chyba masz rację..dzieki:)
Toby Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 nostalgicznie i z wyrzutem , mocny tekst :) pozdr.
Rachel_Grass Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 ale te kropki, chyba bym w inne miejsca poupychała ;)
aluna Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Jak wiesz Beatko ...cały podoba!!! Serdeczności!
Bernadetta1 Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzieki:)pozdrawiam:)
Bernadetta1 Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. chciałam bardziej prozatorsko, stad te kropki:)pozdrowki Rachelko;)P
Bernadetta1 Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. serdecznosci alunko:)
Norman_N. Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 podpisuje się pod Rachel - te kropki mi nie leżą. Natomiast wers - "szufladzie.liść spod jesiennego buta przyżółkł " mnie męczy:) bo liść spod jesiennego buta już dawno był pożółkły, więc nie mógł przyżółknąć. Gdyby było - - szufladzie.liść spod jesiennego buta przywiędł to i owszem:)
Bernadetta1 Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzieki ze zajrzałes...Kropki to oczywiscie kwestia interpretacji,ale pomyslę:)pozdr.
M._Krzywak Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Kropki sio! Teraz, w nerwowych czasach dla gimnazjalistów, któryś z nich jest w stanie wskazać palcem, że przed "że" nie wstawiamy przecinka, tylko kropkę. I tyle, cdn. jutro. Pozdrawiam ;)
Bernadetta1 Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oj Michaś;)Dobra przecinek w tym miejscu faktycznie moze wstawie , bo mnie posadza o różne rzeczy...:):)
Oxyvia Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 O, wreszcie wiersz, który mnie naprawdę chwycił za serce i szarpnął. Peelka nikomu niepotrzebna, nie chciana, odeszła, niczego właściwie po sobie nie zostawiając - jak miliony ludzi w tym zatłoczonym świecie. Jesteśmy anonimowi i coraz bardziej podobni do siebie, wszędzie zastępowalni. Nie ma straty, kiedy ktoś z nas odchodzi... Tak przynajmniej wielu ludzi się czuje.
Bernadetta1 Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziek Oxyvio za interpretacje...podoba mi sie:)pozdrawiam
Vera_Ikon Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Bardzo ładny, przemyślany, dobry. Jedyne co bym zmieniła to spacje po kropkach :) pozdr serdecznie weronika
Bernadetta1 Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzieki za sugestie:) wiesz, nawet nie pomyslałam o spacji.pozdrówki
Martha P. Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Melancholijny wiersz, poruszył mnie.Nie przychodzi mi do głowy nic więcej do poprawki ponad to,co już inni powiedzieli. Bardzo dobry i już ;) Pozdrawiam ciepło, Marta
Rekomendowane odpowiedzi