Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

geniusz II (19.04.09)

Rekomendowane odpowiedzi

niknę

słucham i niknę,
jak prosty i wielki
jak oszczędny i wzniosły
i niknę choćby szybko w dłoniach,
by zrozumieć, co odkryłem

niknę nikczemik

rozbrzmiewa ton
tępych aluzji
wespół z nicością
utożsamień

maleję coraz szybciej
na zawsze w ten moment,
by sprostać bolesnym zachwytom

i niknę znowu
choćby szybko w dłoniach
z nadzieją na starcie
dotkliwej konfrontacji

Witam serdecznie!
Piszesz przepiękne wiersze:))) są bardzo realistyczne,chwytają za serce.
Lubie też Twoje komentarze:)))
gratuluje talentu!
acha jak miałbyś troszkę czasu to chciałabym, żebyś przeczytał dwa moje
wiersze i je ocenił bardzo mi na tym zależy;)
" na zakręcie drogi" i
" on był za młody" zrobisz to dla mnie?
pozdrawiam serdecznie!!!

Pewnie, że zrobię. Zrobię to jutro, jestem dziś już nieco zmęczony. Niemalże wzruszyłaś mnie tym komentarzem. Dziękuję. Tak się zastanawiam. Czy jesteś autentycznie aż tak miła i ciepła, że to aż "rozbraja?" Jeśli tak... to masz siłę, by topić góry lodowe. Pięknie.

Witam serdecznie!
dziękuje,że się zgodziłeś:)))) będe bardzo szczęśliwa;)
bo te wiersze są bardzo smutne, powiedziałabym nawet
ukazują ludzką tragedie!!!ale wystarczy już o smutku tak dużo go w życiu jest:)
Co do Twojego pytania to taka jestem , chyba zwyczajna tacy powinni być ludzie!
Wiesz co Ty też masz coś bardzo dobrego w sobie przyciągasz jak magnez:)))
Interesujący z Ciebie Człowiek i piszesz bardzo pięknie!!!
Pozdrawiam cieplutko:)

Witam Serdecznie
Dziękuje Ci bardzo za opinie jak dla mnie to wypracowanie mam nadzieje,że się nie gniewasz:))) ale ja się na tym nie znam kompletnie (wiem co teraz myślisz to po co się za to bieżesz) lubie coś napisać ale to raczej w domowym zeszycie,a tu chciałam coś napisać ale nie wiedziałam,że tu można się tyle krytyki nasłuchać oczywiście nie mam namyśli Ciebie Michał (jeżeli moge po imieniu)bo ty ze mną obeszłeś się bardzo delikatnie i za to jeszcze raz bardzo Ci dziękuje oczywiście na tyle profesjonalnie,że połowy z tego nie zrozumiałam, ale uważam,że dla mnie to lepiej:)))))) prawda.Michał wiersz niestety jest prawdą z mojego życia ja tam byłam mam 31 lat jestem pielęgniarką i terapeutą niestety nie jestem ani pisarką ani artystką - no chyba,że w życiu prywatnym;) Pracuję na oddziale intensywnej opiekii medycznej codziennie patrze na ludzkie cierpienie i śmierć to naprawde zmienia życie. No a teraz o Tobie byłam na Twojej stronie i naprawde podziwiam masz wspaniały talent to zaszczyt z Tobą pisać.Pewnie w naszą klase się nie bawisz ale jak chciałbyś mnie zobaczyć albo coś napisać to jestem pod Agata Wożniak Dubel chętnie z Tobą porozmawiam ale z wierszy uciekam to nie dla mnie jeszcze raz dziękuje i przepraszam za kłopot za błędy równiż mam nadzieje, że się odezwiesz pa

Dziękuję ponownie za Twoje słowa. Posłuchaj. Twój wiersz "Północ" sprawił, że pomyślałem (ponieważ czytałem wcześniej Twoje wiersze) jakże odmienny, spójny i dobry! To jest kierunek. Choć tak naprawdę kierunek wytycza nasze serce a krajobraz wybranej drogi to tylko dobry smak - w pewnym stopniu jest to bliskie kwestii postrzegania. Nie uciekaj z tego forum. Nie jesteś ani gorsza ani lepsza. Jesteś jednostką, a nie masą. Liczysz się. Przecież na "tamten czas" nikt napisałby historię, którą wczoraj skomentowałem. To nic, że wg mnie zawierał sporo niedociągnięć. Najważniejsze osiągnęłaś, ale mogłaś osiągnąć co najmniej 5 x więcej. Czy nasze wiersze są idealne? Nie. Nikogo tutaj. Wręcz przeciwnie. Tak jak napisałem, pomimo, że to przeżyłaś... przyznam, że teraz też przeżywam bardzo trudne chwile... powinnaś była właściwie ukierunkować emocje oraz trzymać je nieco na wodzy. A wtedy moje serce i każdego "ZDROWEGO" czytelnika zaczęłoby walić.

Nie uciekaj z tego forum. Północą potwierdziłaś, że jest nieźle. Wierszem komentowanym - o ile dobrze pamiętam - "na zakręcie" ukazałaś pewną, spójną historię. Nikt Ci nie zabroni pisać, możesz tylko Ty to zrobić. Jeśli chodzi o naszą klasę to faktycznie nie mam tam swojego profilu, ale może kiedyś zobaczę Twoj. Bycie dobrą pielęgniarką to też sztuka.
Dziękuję za odrobinkę zaufania. Zaszczyt to uczestniczyć w czymś czystym - dobrym. Dzięki.