Agnesja Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 nić Ariadny pękła pogubiłam się już w labiryncie własnych myśli nie potrafię dotrzeć już donikąd jestem na uboczu drogi, która prowadzi do złotego środka mojej duszy potrzebna jest mi wskazówka, która sprawi, że w huśtawkach wieczoru ciepła ciemność otworzy me oczy zmrużone w szeleście srebrnych iskier przed lustrem ciszy i w otchłani źrenic w strumieniu łez szumiące snem zobaczę tęsknotę, która przejdzie jak smuga przez oczy i stanie się szeptem o zmroku
Judyt Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 która prowadzi do złotego środka mojej duszy potrzebna jest mi wskazówka zdaje się, że Agnesja sama napisała odpowiedź sobie, serdecznie J.
M._Krzywak Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Za dużo startych już przez czas metafor. I jeżeli pojawiają się "oczy" i "źrenice" w bliskim sąsiedztwie, to znak, że zabrakło, hm... wyobraźni (oczywiście poetyckiej). Dbać o słowo, o styl - np. jeżeli jest 1 os. l. poj. ("pogubiłam") to dopełnienie "własnych" jest zbędne! Pozdrawiam.
Zuźka Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Bardzo fajny pomysł. Tylko może odrobinę dopracować ze strony technicznej? Może lepiej:nić Ariadny pękła zgubiona w labiryncie myśli nie dojdę już donikąd jestem gdzieś na uboczu drogi która prowadzi do złotego środka mojej duszy potrzebna mi wskazówka w huśtawkach wieczoru ciepła ciemność niech otworzy me oczy zmrużone w szeleście srebrnych iskier przed lustrem ciszy i w otchłani źrenic w strumieniu łez szumiące snem zobaczę tęsknotę która przejdzie jak smuga przez oczy i stanie się szeptem o zmroku To tylko sugestie. Łatwiej było mi je pokazać w taki sposób. Dygam Zuza ;)
Marlett Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Pierwszy wers jest zbędny. PozdrawiaM.
Rekomendowane odpowiedzi