Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Oda do twych oczu

Rekomendowane odpowiedzi

Granat nieba nocą w twych oczach zamknięty piękny, ni pochmurno ni szarość dnia by przysłonił jakoby szafir, ni płytki a głębokie spojrzenie mi rzucasz i głuchota serca...Ni ucho nie słucha ni oko nie patrzy tylko dusza gdzieś płynie w toni głębokości spojrzenia jakości...Ni mi ono głos twój potężny odwrócił i mi gdzieś już utonął w tobie...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Wewnętrzny Odgłos

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Kościół to wprawdzie nie to samo co wiara, no i jak najbardziej dostrzegam ogrom wszelkich patologii w Kościele, niemniej pełni też pozytywna rolę - daje, chociażby, wielu jeszcze ludziom poczucie przynależności do określonej wspólnoty i wartości. I to co chyba najważniejsze - siłę do zmagania się z przeciwnościami losu, sens, nadzieję... To wszystko daje wiara.  Oczywiście nie każdy tego potrzebuje w takiej formie, siłę, sens i nadzieję znajdujemy również gdzie indziej, poza religiami i zrytualizowanymi obrzędami, ale właśnie ze względu na innych - nie skreślałabym tak radykalnie Kościoła. Jego roli.  Przyznam, dość ciężki temat dla mnie, która od Kościoła dawno odeszła. ;) Dziękuje i również pozdrawiam. :)   
    • "Nigdy nie rozmawiaj z dwunożnymi ssakami agresywnymi, którzy twoje argumenty wykorzystują przeciwko tobie, a to - z powodu - braku własnych, jakby inaczej - kontrargumentów."   Filozof Łukasz Jasiński 
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

No...

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Dziękuję :-) Pozdrawiam :-)
    • Kłamstwo Oświęcimskie*             Instytut Pamięci Narodowej - prowadząc śledztwo w sprawie zbrodni w Jedwabnem z dziesiątego lipca tysiąc dziewięćset czterdziestego pierwszego roku - przyjął trzy hipotezy dotyczące odpowiedzialności za masakrę żydów i po zebraniu relacji i analizie dowodów przyjęto, iż zbrodni tej dokonali Polacy z niemieckiej inspiracji - wykluczono tym samym wyłączną odpowiedzialność Niemców i Polaków.   Źródło: DZIEJE.PL   *zrobiłem drobną edycję - treść bez zmian               A ekshumacja została przerwana natychmiast po tym - jak w zbiorowej mogile znaleziono niemieckie łuski od karabinu maszynowego - co przeczy teorii o spaleniu w stodole, proszę również pamiętać - żydzi też mordowali Polaków po wkroczeniu Armii Radzieckiej, oczywiście: to jest polska ziemia już od czasów prehistorycznych i wara wam od mojej ziemi - po zdobyciu władzy wszystko dokładnie zbadamy - zapraszając jako obserwatorów przedstawicieli Międzynarodowego Trybunału Sprawiedliwości, Organizacji Narodów Zjednoczonych i Niezależnych Ekspertów Naukowych - Światowych.   Łukasz Jasiński 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...