Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

gdybyś tylko raz ujrzał
jak w słowo wchodzi przeznaczenie
jak się we wnętrzu staje obrazem
wytrwałbyś
poznając wielkie słowa
z czasów gdy działanie
jeszcze widzialne było
w świecie ze skargi powstałym
gdzie straszliwy jest każdy Anioł

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Niezbędny? Może "functional",  czyli ogarnięty i przy tym ogarniający ja i okolice. M
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Krótki utwór, "daje do myślenia". Nie wiem czy słusznie, ale czuję w nim taką pokorę. Jest kolejny dzień  - dziękuję za niego, bo  jutra może nie być ..  Z drugiej strony, po ponownym przeczytaniu, odebrałam bym to też jako swoistą radość z kolejnego dnia, na zasadzie " Fajnie, że jesteś  dziękuję za to".  Pozdrawiam.   
    • Bardzo dziękuję @Poet Ka @Sylwester_Lasota pozdrawiam Moje miasto jest w tym roku stolica kultury, to taki w każdym razie projekt, którego częścią był m.in. ten kameralny koncert symfoniczny   Pozdrawiam

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Słowiańska dusza jednym słowem. Kobieta chyba nigdy nie istnieje w pojedynkę. Mentalnie to już na pewno nie.  Pozdrawiam

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @andrew -:) i pod warunkiem że gotowa zawsze jest „ukraść „glinę w środku nocy wbrew wszyskiemu nie obchodzi przecież wtedy ją to co wokół dzieje się Ona CHCE! nie nie marzy Jak Clode( choć Roden) to już historia piekna była ale cóż Albo może jak zmysłowa Izydora D w tańcu swym zatracić się   takich kobiet jest niewiele albo może 4 pory to za mało   liczy się dziś tylko ciało …-:)  nooo i kasa kto to wie… Dzięki Andrzeju za trafną przypominajkę wierszowaną Dobrego dnia
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...