aluna Opublikowano 18 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2009 spada błękitny deszcz z wysoka nie potrafię zatrzymać potoku palących małe dłonie przy twarzy słowotok wypalonych frazesów pogłębia przymarznięte drobiny wzajemnego oddalania nie bycia z sobą uwięzi uczuć już bardzo obcych tyle wspólnego nasze dopowiedziane do końca koniec świat istnieje bez nas pusty
teresa943 Opublikowano 18 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2009 a może to tylko w nas pustka? wg mnie wyszedł ciutkę "słowotok"; a może by tak coś uszczknąć? wyłowić esencję? pozdrawiam :)
aluna Opublikowano 18 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki tereso okroiłam!I ....cierpię! Serdeczności!
Emu Rouge Opublikowano 18 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. czasem lepiej pisać 1 wiersz na 4 strony warsztatu, a nie odwrotnie...byle sensowny... wg mnie z tego się nie da nic wybrać, szkoda pracy.słowotok wypalonych frazesów - to właśnie wyszło. pozdr aga
aluna Opublikowano 18 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2009 Ago cieszę się bardzo że zechciałaś zajrzeć do wierszydła! Słowotokiem nie chciałam ...określić...kłótni ....a jak się wali to się....!Ostatnio tak mi bywa ..pod prąd...!...Wskazówki...z przyjemnością przyjmę! Mile!
Krzysztof_Kurc Opublikowano 18 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2009 Czuć że był Ci potrzebny ten wiersz, dlatego jest poprostu dobry. Nie jest ważne jakich frazesów się używa tylko jak. Pozdrawiam KKK
bestia be Opublikowano 18 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2009 koniec świat istnieje pusty bez nas To jest myśl przewodnia i poruszyła mnie jak zapewne w grobie Horacego. Nad poczatkiem jednak bym popracował, bo warto, aby te zakończenie pozostało na wieki , wieków serdecznie pozdrawiam bestia ps aha te wyżej wymienione frazesy to raczej błazenada, gdyż do poezji potrzeba dorosnąć serdeczności ALUNKO!!!!!!!:):):)
aluna Opublikowano 18 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A ja i tak ...bleczę Droga bestio !!! Wsparłeś mnie niesamowicie dzięki Wielkie za wsparcie Baaaaaardzo!!! Uściski!!!
Krzysztof_Kurc Opublikowano 18 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2009 Jak by co to, wypowieź moja nie dotyczy "frazesów" w wierszu tylko w życiu. Żebym został dobrze zrozumiany, wiersz mi się podoba i nie mam żadnych co do tego wątpliwości. Pozdrawiam KKK
aluna Opublikowano 18 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. kRZYSZTOFIE miód na serce !Potrafisz i to świetnie pobudzić moja Wenę! Dziękuje ! Serdeczności!
Mirosław_Dębogórski Opublikowano 18 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2009 Towarzystwo wzajemnej adoracji- Napisz to od nowa. Odniesiesz efekt psychoterapeutyczny a na pewno wyjdzie lepiej, tylko mniej czuj, a trochę zaplanuj.
aluna Opublikowano 19 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 Co za psychoterapeuta z Ciebie no...no....!
Mirosław_Dębogórski Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Powtórzę to co napisałem komuś innemu- niedopowiedzenia są leprze od mówienia w prost, jeśli piszesz dla siebie to w porządku, ale jeśli publikujesz to da mi szansę. To są warsztaty, powinniśmy dyskutować- to czynię. Zarzut że mam mały rozumek też przyjmę z pokorą, ale wyjaśnij "naucz mnie" co chcesz powiedzieć, przyda się to mnie i Tobie.
aluna Opublikowano 19 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 Nie wie Miroslawie co dla Ciebie takie nie jasny ,czy tez nazbyt jasne ,moim zdaniem tre ść jest wyrazista!Nie mam najmniejszego zamiaru Cię obrażać ,jezeli Cię uraziłam to przepraszam! P:))
Mirosław_Dębogórski Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie zrozumieliśmy się. W żadnym razie nie czuję się obrażony. Ale upieram się przy jednym, jeżeli publikujesz, daj szansę czytelnikowi aby Cię zrozumiał. Ja nie rozumiem a chcę się nauczyć rozumieć, albo tak go zmień abym zrozumiał. Garść piasku jest czym innym dla murarza, czy dziecka, dla plażowicza czy sprzątacza, pisząc o czymkolwiek, (i publikując) takie zależności miej na względzie. Co do psychoterapii- nie chciałem Ciebie obrazić- kiedy piszemy wiersz, przeżywamy to o czym piszemy, jakby ponownie, czasem nas pochłania, czasem nabieramy dystansu. Ja po napisaniu wiersza widzę dany temat zawsze nieco inaczej- to miałem na myśli. Liczę się emocje, słowa są tylko narzędziem. Domyślam się o czym piszesz, ale nie wszystko jest dla mnie czytelne, przez co w moim odbiorze wątek się nierównomiernie snuje, z takich emocji można wycisnąć lepszy wiersz, jak na Ciebie. Pozdrawiam.
aluna Opublikowano 20 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie zrozumieliśmy się. W żadnym razie nie czuję się obrażony. Ale upieram się przy jednym, jeżeli publikujesz, daj szansę czytelnikowi aby Cię zrozumiał. Ja nie rozumiem a chcę się nauczyć rozumieć, albo tak go zmień abym zrozumiał. Garść piasku jest czym innym dla murarza, czy dziecka, dla plażowicza czy sprzątacza, pisząc o czymkolwiek, (i publikując) takie zależności miej na względzie. Co do psychoterapii- nie chciałem Ciebie obrazić- kiedy piszemy wiersz, przeżywamy to o czym piszemy, jakby ponownie, czasem nas pochłania, czasem nabieramy dystansu. Ja po napisaniu wiersza widzę dany temat zawsze nieco inaczej- to miałem na myśli. Liczę się emocje, słowa są tylko narzędziem. Domyślam się o czym piszesz, ale nie wszystko jest dla mnie czytelne, przez co w moim odbiorze wątek się nierównomiernie snuje, z takich emocji można wycisnąć lepszy wiersz, jak na Ciebie. Pozdrawiam. Dzięki Mirosławie za wyczerpujący komentarz dot. poezji mojego drapania!T tym oisaniem to jest tak że przeczytasz wiersz w i wiesz co autor ma w przekazie czytelnikowi, czasem ma podwójne dno np;pisze o balu a w rzeczywistości o życiu....! Dlatego w warsztacie można dopytać co autor w tym czym innym wersie ma do powiedzenia?! Pozdrawiam! PS.wiesz mi tu piszą doskonali poeci,warto skorzystac z podpowiedzi oj warto! Przynajmniej ja tak robię!
Rekomendowane odpowiedzi