Marek Paprocki Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 wszystko stanęło na głowie kot wlazł na drzewo wysiadł internet zawieruszył się długopis pozbawiony atrybutów stanąłem na rozdrożu i bądź tu teraz mądry i pisz wiersze
Remigiusz Santiago Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 rzeczywiście katastrofa..... ten wiersz nie podoba mi sie..
Wioletta_Buller Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 gdyby nie brać pod uwagę tytułu wiersza, to naprawdę słabo... ale tytuł nadaje temu wierszowi sens, jakby zamierzenie był "katastrofalnie" napisany. podoba mi się pomysł, a ostatnie dwa wersy stanowią dość udane zakończenie. "bądź mądry i pisz wiersze" nie odnosi sie tylko do pisania wierszy i stąd ciekawe to połączenie, bo każdy przyzwyczajony, że używamy tego zdania w codziennym życiu, a tu jednak chodzi o wiersze. mam nadzieję, że wiadomo o co mi chodzi :))) pozdr. Violette
Marek Paprocki Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Myślę, że tytuł wiersza rozczarował niektórych i dlatego się nie podobało.Chciałem pokazać jak ważny jest warsztat poety i bycie nim na codzień.Już Norwid pisał ".. poetą się nie jest poetą się bywa..".
Rekomendowane odpowiedzi