Magnetowit_R. Opublikowano 18 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 nie martw się mała umrzesz przede mną ktoś kto tak kocha nie może ja nauczyłem się tracić wiesz gdy uśmiechasz się przez sen nigdy na jawie się tak nie uśmiechasz drżę w obawie że mnie tam nie ma i ciepło spokój nie pochodzą z mych oczu dłoni nie mam miękkich a blizny na ciele i sercu pamiętam wszystko i wiem zanim stracę i będę znów miał siebie by tylko nienawidzić bądź spokojna.
Mr._Żubr Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 Proponuję "mych" na "moich" i wyrzucić przecinki.
kasiaballou Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 I nie łączyć tak ostentacyjnie ciała z secem - zresztą dość dużo tu elementów 'cielesnych' - Czy to zarzut? Nie wiem, ale dla mnie to wyznanie wybrzmiewa nazbyt anatomicznie - subiektywizm odczytelniczy, pierwsze wrażenie. Pozdrawiam kasia
Magnetowit_R. Opublikowano 18 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 Panie Żubrze, pierwotny zapis przywróciłem, przecinki poszły aut. mych, moich, zostawię skoro już było niech będzie. kasiaballou, tak nie patrzyłem...jeżeli ciało i serce się łączy to ok! a czy ostentacyjnie? subiektywizm jak najbardziej;) innych komentarzy nie oczekuję... a blizny na ciele jak tatuaże - przypominają albo nie pozwalają zapomnieć. pozdrawiam
basia gowska Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 ach jaki peel po przejściach zamiast się cieszyć, spokojnym snem dziewczyny i uczyć się od niej pięknego uśmiechania przez sen to myśli jak sie samemu tam władować ze swoimi bliznami i umiejętnościami tracenia tytuł tu nijak ale interesujący portret facetaaa pozdraaa
kasiaballou Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A niech się łączą na zdrowie ;) Mnie raczej chodzi o to, żebym to sama zauważyła/wychwyciła, a nie tak... plask! I są jeszcze oczki i uśmiech, wszystko w ławowej formie, czy ja tu przyszłam popodglądać, czy poezję czytać i własne wrażenia uwalniać ? :)
Emu Rouge Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 nie martw się mała umrzesz przede mną ktoś kto tak kocha nie może ja nauczyłem się tracić wiesz gdy uśmiechasz się przez sen nigdy tak jak na jawie drżę że mnie tam nie ma i ciepło nie pochodzi z dłoni bo nie mam miękkich a blizny pamiętam i wszystko zanim stracę bądź spokojna ja bym to tak. Jest tu dużo nostalgii, dużo subtelnej, zwyczajnej troski i czułości, ze nawet o banał się nie czepię. Niestety kobiety zwykle umierają później niż mężczyźni. Biologia :((( pozdr aga
Magnetowit_R. Opublikowano 18 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 haha basiu gowska znakomita cięta riposta, rozbawiłaś mnie:) masz zupełną racje :D Emu Rouge to jest dobry remix. podoba się. a z przemyśleń własnych: zmierzyć się z "banałem" (miłość, wolność, altruizm etc.) i nie popaść w pompę to jest coś, co bardzo cenię (nie twierdzę że mi sie to udało;) pozdrawiam
Stefan_Rewiński Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 Się mi podoba, pozdrawiam.
aluna Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 Naszło mnie... ...obyś nie wracała do domu gdzie mnie już nie będzie.... Pozdrawiam!
Nechbet Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 nigdy na jawie się tak nie uśmiechasz ---> wywal całkiem, po co to? i koniecznie zamień mych --> moich poza tym bardzo plastycznie i ładnie. plusiczek. pozdrawiam ciepło Marta
Magnetowit_R. Opublikowano 18 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 stefanie, taki twój lakoniczny komentarz zawsze cieszy. aluno, tak właśnie. potem się peel napuszył ze jako prawdziwy facet da sobie rade ale by nie wyglądało ze zbyt łatwo uderzył w werterowski klimat he he;) dzięki Marto, tutaj niech zostanie jak jest. pozdrawiam
Judyt Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 charakterystyczne takie dość, ładnie, J.
Lena Achmatowicz Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 to chyba wiersz, brakuje ordnungu. zbyt mocno zagajasz. "ktoś kto tak kocha nie może ja nauczyłem się tracić wiesz gdy uśmiechasz się przez sen" tu wyszedł rozpiździel - sorry za wyrażenie, ale ono tu pasuje "wiesz". pozdrawiam
Magnetowit_R. Opublikowano 20 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 dzięki Judyt, charakterystyczne cieszy najbardziej. Leno wiem że przeskok w chwile zapatrzenia na śpiącą ukochaną wtrącona jest nagle, "wiesz" mia być potwierdzeniem i zagajeniem. forma wypowiedzi mnie nie razi, wiesz czytałaś inne moje wiersze pozdrawiam!
Agata_Lebek Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 gdy uśmiechasz się przez sen nigdy na jawie się tak nie uśmiechasz drżę w obawie że mnie tam nie ma że ciepło i spokój nie pochodzą z mych oczu bądź spokojna Taka miniaturka wyszła...(?) Pozdrawiam muzykalnie ;)
Magnetowit_R. Opublikowano 24 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2009 Agato ww miniaturce napomknięcie, inny wątek zamknęłaś. fajnie. a tytuł....peel to facet, ja przynajmniej jako przedstawiciel (ale wyjątkowy;) tegoż gatunku nie potrafię wyznawać miłości wprost, słowami. dlatego wyznania faceta brzmią dziwnie dla kobiet i bywają nieudolne. myslę że po gestach czynach łatwiej odczytać uczucia faceta niż oczekiwać słownych deklaracji. nie zmienia to faktu, że mam problem z doborem tytułów:) pozdr
Rekomendowane odpowiedzi