Baba_Izba Opublikowano 12 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 nie umiesz wyłuskać z wnętrza czułego słowa czasem tylko ciepły gest dłoń zatrzymana w połowie ruchu kosmyk odrzucony z czoła nie dajesz pewności bytu żywiołom tak różnym jak ogień i woda nawet lata klimatycznie pamiętne urodzajno deszczowe rozmyte w fazie parowania a jednak z potoku słów trudno wyłowić prawdę serdeczność odruchu zważyć w spojrzeniu masz pamięć tamtych czereśni dziękuję za to jak na mnie patrzysz
aluna Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 Łapczywie czytałam jak w księdze danej !Wskazówki na...! "czasem tylko nieśmiały gest dłoń zatrzymana w połowie ruchu kosmyk odgarnięty z czoła" Takie dla mnie! Uściski!
Baba_Izba Opublikowano 12 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję ślicznie Alunko, właśnie przed chwilę ten kawałek nieco zmieniłam, mam nadzieję, że nie zepsułam tego, co było dla Ciebie. Cieszy, jak się komuś podoba, serdecznie pozdrawiam - baba
Judyt Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 Babo wzruszająco kosmykiem pisane; płoniaście J.
teresa943 Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 dziękuję za to jak na mnie patrzysz przeurocze i cała reszta także :) po latach nabiera się doświadczenia w ocenie uczuć, dostrzega się to, czego się kiedyś nie widziało... ściskam serdecznie- Krysia
Baba_Izba Opublikowano 12 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To sobie znowu z Toba kawkę strzelę. Trzecia dzisiaj, lubię tak. Jesteś bardzo miła, a jam baba - Iz(b)a. Serdeczności - baba
Baba_Izba Opublikowano 12 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ano, tak. Człowiek, jak inne stworzenia, łasy na czułości - w każdej postaci! Milutkie - heeej! - baba
Magda_Tara Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 to patrzenie...prawdą jest :))) wszystko wiesz i widzisz.
Baba_Izba Opublikowano 12 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jeśli chodzi o wiedzę, to stanowczo - nie wszystko. Z patrzeniem, coraz gorzej, ale te niedoskonałości pomagają w poczuciu szczęścia. Dziękuję, ściskam - baba
kasiaballou Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 Bardzo powściągliwe te relacje - obiekt uczuć peelki nie należy do zbyt wylewnych gości, ale ona potrafi cieszyć się każdym gestem. Czasami brak wylewności cenniejszy od katarynkowych wyznań i pokazowych bukietów róż... nie uśmiercać kwiatów, karmić miłość byciem dla bycia tu i teraz - razem Mądra ta peelka. piękny wiersz :) pozdrówki kasia
Judyt Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To sobie znowu z Toba kawkę strzelę. Trzecia dzisiaj, lubię tak. Jesteś bardzo miła, a jam baba - Iz(b)a. Serdeczności - baba ano dzięki Babo za miłe kawowanie, teraz to naprawdę pójdę spać(...) bo coś nastrój się chwieje, ja tam ni wiem czy miła czy nie, ot po prostu wzajemności, J.[wiersz optymizmem trąca]
Baba_Izba Opublikowano 12 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Peelkom zawsze łatwiej, one wszystko rozumią, są cierpliwe i kochające. W naturze, różnie bywa, jędze i ksantypy się nie rodzą, one wyrastają. Zawsze się pragnie najbardziej, tego czego nam brakuje. Dlatego: "jeszcze się taki nie narodził..." Masz rację Kochaniutka: miłość trzeba koniecznie karmić, bo bestyja - zdycha! Piękne dzięki, uściski - baba
Baba_Izba Opublikowano 12 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To sobie znowu z Toba kawkę strzelę. Trzecia dzisiaj, lubię tak. Jesteś bardzo miła, a jam baba - Iz(b)a. Serdeczności - baba ano dzięki Babo za miłe kawowanie, teraz to naprawdę pójdę spać(...) bo coś nastrój się chwieje, ja tam ni wiem czy miła czy nie, ot po prostu wzajemności, J.[wiersz optymizmem trąca] Dobrej nocki, dziękuję, a ja wiem, co wiem, a jak wiem, to mówię, co wiem, a nawet jak nie wiem, to się domyślam, i lepiej nawet wtedy wiem, od tych co mówią, że wiedzą. Pa - baba
bestia be Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 heh co ja mały zuczek mam powiedzieć krótko ,,mierzwy traw" itd ładnie i subtelnie nie skreslam subtelnie napiszę oryginalnie z taktem:):):):) oczywiście w nutach miedzy wersami. pozdrawiam bestia
Baba_Izba Opublikowano 13 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To ja się uśmiechnę, jak żuczek do żuczka; życzliwie, szczerze, szczerzę zęby w uśmiechu najszczerszym! Dziękuję, pozdrawiam serdecznie - baba
adam_bubak Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 a mnie takie wiersze nieodmiennie zasmucają. zasmuca, bo prawdziwy, i płynie sobie powoli w smutku, w prostych słowach, w jasnych acz niebanalnych metaforach (a powinny wydawać się banalne, bo przecież nie ma w nich wyszukania), bez patosu. i nie sposób nie mieć do tego wiersza osobistego stosunku (ja nie potrafię), trafia we mnie. może tylko "posucha uczuć" niezbyt szczęśliwa i pozbyłbym się jej - w tej materii wszystko zostało powiedziane wcześniej - ładniej i lepiej. Pozdrawiam Adam
Baba_Izba Opublikowano 13 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Adamie, przede wszystkimz za zwrócenie mi uwagi na tę paskudę "posuchę uczuć"! Najciemniej pod latarnią. Pewnie, że ona jest bardzo beee! To już jej ostatnie chwile, dam jej czas do wieczora, bo teraz muszę wyjść. Kolor żółty mnie pokochał, ale mówią, że w połączeniu z życzliwością, nie jest zaraźliwy. Dziękuję za wszystko, - baba
drzewołaz Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 hmm... to ja może tak - strofa trzecia: Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zbyt oklepana i nie podobają mi się te "latawce jutra" reszta miła dla ucha i oka; jest pointa, jest nastrój i sens, więc ok :) pozdr!
adam_bubak Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Adamie, przede wszystkimz za zwrócenie mi uwagi na tę paskudę "posuchę uczuć"! Najciemniej pod latarnią. Pewnie, że ona jest bardzo beee! To już jej ostatnie chwile, dam jej czas do wieczora, bo teraz muszę wyjść. Kolor żółty mnie pokochał, ale mówią, że w połączeniu z życzliwością, nie jest zaraźliwy. Dziękuję za wszystko, - baba to i ja zajrzę wieczorem :)
Franka Zet Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 Się uśmiechnęłam - smutnawo ? Nie, tak trzeba jak piszesz [quote] a jednak Lubię proste mądrości, czas je upewnia, fajnie, Babo droga moja :))
Rekomendowane odpowiedzi