zak stanisława Opublikowano 6 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 Wiosna przyjdzie z o.o.do ZOO tymczasem w obłokach mamy niedosyt żółci na lipie rozkłada się lipnie szron i sadź kapie kap, kap toniemy w pomarszczonych kałużach bluzgając błotem monotoni co się przedłuża a dama tytułowa dostaje czkawki od ciągłej gadki babek zielonych stojących w kolejce po namiętność zapługują się orne chłopy i staną im poletka ozime przez sarny nieco nadwyrężone tuż za rogiem spod budki gawrony obudzą żubra zima - kurna- ustąpi zalana ciepłem złotego deszczu plum, plum, sik, sik , kap, kap rozpada się kapuśniaczek na łepki przebiśniegów żółtych ranników rozmrrrrruczą się koty zakocurzone krety podryzą nogi żyrafie co szyje w chmurach topi wyraźnie wiośnie wreszcie minie czkawka miłego wieczoru z żubrem?
maya kent Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 ha,ha,ha,ha uśmiałam się Pozdrawiam ciepło:)))
aluna Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 Coś świetnego dla ubarwienia ponurego dnia ! Zabawne... " zima - kurna- ustąpi zalana ciepłym cieknącym wylotem dróg moczowych kap, kap, sik, sik rozpada się kapuśniaczek na łepki przebiśniegów żółtych ranników rozmarcują się koty krety podgryzać będą nogi żyrafy utopią szyje w chmurach " Cała w jaskółkach! Uściski!
teresa943 Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 Stasieńko! Zajrzałam przed snem i...wybuchnęłam śmiechem! No wiesz? Kurna, fajnie toto wyszło...jak nic zabiorę sobie... dobre, oj, dobre...gdyby tak czkawka...hehe...jak znalazł :) No superasto! Jesteś cudowna z tym poczuciem humoru ) Cmoookas taki, że ho, ho :):):):):) Dobranoc.
Bernadetta1 Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 ja tez porywam:) a co mi tam- jak mi bedzie smutno poczytam;):)cmoook:)
bestia be Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 wesolo sie zrobiło w te ponure dni, podoba się bardzo pozdrawiam bestia
zak stanisława Opublikowano 6 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 no, w końcu cosik na wesoło dzięki cmoki
Baba_Izba Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 Zaraz weselej jakoś się zrobiło, bo mi już psiamać, do wiosny by się chciało chcieć. Słyszałam, że ponoć żubr, to ma już pociąg do żubrówki, widać faktycznie wczesna wiosna. Zastanawiam się tylko: "sadź", czy "szadź"? Pozdrawiam słonecznie - baba
Rekomendowane odpowiedzi