Ewa_Kos Opublikowano 4 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 żono dla mnie jedna z wielu wybrana raz na zawsze mężu nikomu nigdy nie odmawiałam tobie też nie mogłam tylko lepiej trafić
Baba_Izba Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cosik późno trafił tutaj ten wiersz, komentowałam go dość dawno (zdaje się ) w Warsztacie, w każdym bądź razie, zapamiętałam. Peel mówi: "na zawsze" - myślę, że buja (jedna z wielu). Peelka pewnie też nie tak chyba zupełnie szczerze, ale w obronie, wszystkie chwyty dozwolone. Myślę, że to "zmieszanie"- stąd. Podoba mi się, bardzo trudno napisaś taki sensowny wiersz używając oszczędnie słów, ale to podnosi jeszcze jego siłę wyrazu. Serdecznie pozdrawiam - baba
Page_up Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 pamiętam z warsztatu, zresztą miałem go u siebie, ta forma jeszcze lepiej ujmuje, zamieniam. pozdrawiam
Bernadetta1 Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 ja go tez znam Ewus z Warsztatu:) i juz tam mnie rozbroil:)fajny;)cmok
Judyt Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 dobry-życiowy; czytałam już Ewo; płoniaście
Rachel_Grass Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 wiele jest tutaj niejednoznaczności. zastanawiam się właśnie, czy można skonstruować dwie przeciwstawne interpretacje, wykorzystując w tym celu celowość wersyfikacji. aczkolwiek będę się trzymać wersji - on w miarę wierny, ona niekoniecznie ;) podoba mi się, bo jest oszczędny w słowa. ja tak nie potrafię, a wiadomo - tajemnicze i nieosiągalne przyciąga. pozdrawiam.
M._Krzywak Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 Ja mam wrażenie pewnej frywolności i konsekwencji pewnych wyborów. Tekst jest krótki, sprawia wrażenie rzucania słów na wydechu. A oszczędność jest cenna (szczególnie słów). Na plus. Pozdrawiam.
Boskie Kalosze Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. być jedną ze stu żon kacyka Tak mi się to kończy myślach. Happy endem :))
allena Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 być jedną z żon Kiejstuta - kiej stu cię miało to ja cię nie chcę.:) a.
Boskie Kalosze Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Harem to wynalazek stary jak świat. A co stare to... jare :)
bestia be Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 samo zycie podoba sie pozdrawiam bestia
zak stanisława Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Ewuś, stajesz się mistrzynia słowa, ciętego i wieloznacznego, świetnie, zabieram jako wersje 2, bo tamta sie uleżała, hihi cmook kosy w nosy
Oxyvia Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Dla mnie sens wiersza jest taki: zarówno on, jak i ona wybrali spośród wielu. I właśnie to jest wybór świadomy oraz cenny. Jeśli ktoś mówi, że miał w życiu tylko jedną kochankę (kochanka), to po prostu odmówił sobie prawa wyboru i wziął na zawsze to, co mu się trafiło za pierwszym razem. Wiersz jest lekko z przymrużeniem oka. ;-) Podoba mi się.
Oxyvia Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. O właśnie, popieram, o to chodzi. A w haremie zawsze ten jeden jest najważniejszy i na zawsze - reszta stopniowo znika. (Arabowie nawet usankcjonowali to prawem, choć niestety dopuszczają wyłącznie haremy żeńskie, nie wiedzieć czemu ani po co).
Boskie Kalosze Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. O właśnie, popieram, o to chodzi. A w haremie zawsze ten jeden jest najważniejszy i na zawsze - reszta stopniowo znika. (Arabowie nawet usankcjonowali to prawem, choć niestety dopuszczają wyłącznie haremy żeńskie, nie wiedzieć czemu ani po co). Jak to nie wiedzieć po co? Raptem przez kilkadziesiąt ostatnich lat jest trochę więcej mężczyzn niż zwykle. Ale tylko patrzeć, jak to się zmieni. I znów same będziecie prosić się do haremu :))
Ewa_Kos Opublikowano 5 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. O właśnie, popieram, o to chodzi. A w haremie zawsze ten jeden jest najważniejszy i na zawsze - reszta stopniowo znika. (Arabowie nawet usankcjonowali to prawem, choć niestety dopuszczają wyłącznie haremy żeńskie, nie wiedzieć czemu ani po co). Jak to nie wiedzieć po co? Raptem przez kilkadziesiąt ostatnich lat jest trochę więcej mężczyzn niż zwykle. Ale tylko patrzeć, jak to się zmieni. I znów same będziecie prosić się do haremu :)) pewnie, że będziemy ino niech lata pozwolą:)) hihi Dzięki za zagląd:) Pozdrawiam:)) Ewa
Ewa_Kos Opublikowano 5 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cosik późno trafił tutaj ten wiersz, komentowałam go dość dawno (zdaje się ) w Warsztacie, w każdym bądź razie, zapamiętałam. Peel mówi: "na zawsze" - myślę, że buja (jedna z wielu). Peelka pewnie też nie tak chyba zupełnie szczerze, ale w obronie, wszystkie chwyty dozwolone. Myślę, że to "zmieszanie"- stąd. Podoba mi się, bardzo trudno napisaś taki sensowny wiersz używając oszczędnie słów, ale to podnosi jeszcze jego siłę wyrazu. Serdecznie pozdrawiam - baba Pamiętam komentarz (tamten) serdecznie dziękuję za oba:))) Pozdrawiam z całej siły:)) Ewa
Ewa_Kos Opublikowano 5 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dokładnie tak:)) Baaardzo dziękuję i pozdrawiam serdecznie:))) Ewa
Ewa_Kos Opublikowano 5 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ale rosnę - dzięki za tak budujący koment:))) serdecznie pozdrawiam:)) Kos też:))) Ewa
Ewa_Kos Opublikowano 5 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję bardzo:)) Pozdrawiam też:)) Ewa
Rekomendowane odpowiedzi