JimMo Opublikowano 21 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 My wszyscy niewolnicy, samych siebie. I nie tylko. My na swe życzenie niewolnicy by bez grzechu. my głupi na wezwanie każde tak, my głupi. my jednostajni i nijacy my, zakonnicy i żebracy. my tworzymy tą machine my robaki, plugawe świnie! by utonąć w wielkim gnoju pod powierzchnią jego tonąć. Dziś, już krok od tego by, niespokojne niebo, niespokojne piekło, niespokojne dusze. stworzyły jedno. Amen.
bestia be Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Teraz to mistrzowski artyzm pisarstwa chylę czoło pozdrawiam bestia
Judyt Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 JimMo tekst jest b. wartościowy ale zastanawia się czy by bo nie skupić bardziej; to jest zdaje się nawołuje Autor o jedność chrześcijan :)ciepłoniaście
Baba_Izba Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Nie wypowiadam się o treści, bo nie bardzo zrozumiałam, forma do dopracowania: za dużo powtórzeń (np.osiem razy "nie"), nie ładnie "swe", "my robaki, plugawe świnie! by utonąć w wielkim gnoju pod powierzchnią jego tonąć. Dziś, już krok od tego by," Potem trzy razy "niespokojne". Nie, przepraszam, ale w takim układzie, wiersz ten nie jest dla mnie strawny. Pozdrawiam - baba
JimMo Opublikowano 22 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Dziękuję, za wszystkie komentarze zwłaszcza za komentarz od "Baba Izba", gdyż lubię kiedy ktoś odnosi się krytycznie do tego, co piszę, dzięki to dodaje mi siły, żeby nadal pracować nad warsztatem!:)
Julia Valentine Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 Oj, coś mi się zdaje, że powinno być "tę machinę" --> takich błędów lepiej nie popełniać. Po kropce zwyczajowo jest wielka litera - myślę, że warto się tego trzymać, skoro stosujesz także przecinki. Całość sprawia wrażenie zbyt patetycznej i słabej. Jestem zdecydowanie "na nie". Nie podoba mi się. Serdeczności /JV
Rekomendowane odpowiedzi