Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

uskładany stos zapłonął bólem
podsycany kartkami wyrzeczeń
rozpalił złość
biło ciepłem
mrożącym krew w żyłach
ostatnia kartka skręciła się

pył

i znowu zapragnąłeś
patrzeć w ogień

w żyłach/w pył / w ogień mm...
ładnie Agatku, jest nad czym podumać przy ciepłej świecy
zawsze to więcej ciepła
:)ciepłoniaście

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Słuszne uwagi Judytku ;) Już poprawiłam.
Dziękuję. Pozdrawiam . Ciepło nieście !;P

dlaczego straszne? zwróciłam uwagę na:
w żyłach/ w pył/ w ogień bo prawda w tym jest niemała
może właśnie takowe rozważanie: że to co w żyłach
obróci się i tak w pył- proch itp., a może i zapłonie ogień
zależy od sposobu życia(...)
:)ciepłoniaście a jakże

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• kontynuacja tytułu  oczy którymi patrząc w transcedentym stanie patrzą mistycy i świadomi świata i życia otwarci sercem w stronę innych i dla Jezusa któremu otworzyli duszy drzwi by Ojcu i Duchowi, całej Trójcy, oddać swe myśli, słowa, czyny żyjąc dla innych.   (Po przydługich słowach tytułu następuje u mnie podpisanego z liter trzech i niepotrzebnie dodanej drugiej części która tak się składa w abacadaba a to nazwa sytemu strzelania zamkniętych w jednej odpowiedzi testów tego który już w szkole umiał zrozumieć że pudełko jest do otwarcia i system do olania i nie nauka była jemu ważna więc strzelał właśnie w rytmie abacadaba jak się przyznał jak ja brt Strzelam w litery bez większego przemyślenia ich i bez nauki definicji którą powinny ich znaczenia wyrazem przebytej lekcji być)   Długi tytuł i równie przydługi wstęp  To miał być wiersz Wpadł mi do głowy pierwszy wers W postaci zza mgły metafory Słów gry Zapomniany przez nadmiar chaosu myśli, niepotrzebnie pisanych przez jedną z osobowości lub zza maski  Pod wpływem flaszki Mililitry lane w kieliszki Chciałbym sok z pomarańczy wyciskać dla innych Zaprosić na swoje miejsce w świecie, którym by nie wzgardzili przez błędy, których zbyt wiele popełniłem Czapki z głów to nie zawsze znaczy chapeus bas To były słowa, że czas by tajemnic i sekretów spadły na sumienie jak zgasiły blask, którym okłamywałem się pod wpływem ego zbyt wielkiego by widzieć i słyszeć innych i czuć cokolwiek prócz zazdroszczę im w nienawiści  Bajka o lisie tu jest idealnym odniesieniem do tego kim jestem gdy zieje hejtem O winogronach których pragnę lecz nie mogę sięgnąć więc w głowie zniszczę sobie ich atrakcyjność wiedząc napewno, że ich kwaśnych owoców smak popsuty by mnie zawiódł  Pisano o tym nieraz Zabił Abla Kain a może na odwrót  Brat zazdrościł Bratu sukcesu więc dokonał mordu    Oto wiersz więc    Przez okno sklepowej wystawy obserwuję kosz pomarańczy  Minie je i wyda resztę drobnych na kolejną dawkę trunku z flaszki  Gołębie karmi wirtualnym ziarnem Pod kciukiem na ekranie nie zerwie jabłek w sadzie Szum fontanny w ogrodzie pełnym kwiatów nawet mu się nie śni  W jego rękach kwiaty więdły Strumień pełny ryb wysechł  Życie śliskie   
    • @iwonaroma fajny taki pajacyk:)
    • @Łukasz Jurczyk   Dobro i zło jako dwie maski tego samego boga - to nie jest nihilizm, to jest zmęczony człowiek który widział za dużo, żeby wierzyć w prostą metafizykę. Łuk którego nie umie napiąć zostaje jako obraz czegoś nieprzekładalnego między kulturami - przepaści. Super tekst!   Bardzo lubię czytać Twoje  aforyzmy i mini. Są cudne!  Pozdrawiam.
    • @Berenika97   Świetny wiersz! "Królowa osieroconych godzin" - to zdanie robi z całej historii coś więcej niż opowieść o czekaniu. I ta rubinowa sukienka za czerwona na samotność. I to ostatnie zdanie. Super! Bardzo mi się podoba. :)
    • Może to lepsze niż trochę tu trochę tam ;)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...