sahara Opublikowano 17 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 Poczęta zostałam trzy lata po ślubie Czerwona i brzydka Wychowana w pobliskim pubie Gdzie tato pracował od świtu do nocy Mama pilnowała cudze dzieci We Włoszech Potem gdy pięć lat skończyłam W babcinym sadzie zagościłam na chwile Zbierałam jagody a nieraz maliny Na autostradach spotykałam dziewczyny Chyliłam się nisko mówiłam dzień dobry W chodaczkach startych lasy zwiedzałam Patrzyłam na lisy, grzyby okrążałam Za słoik nieraz nawet dwa złote Kupowałam czekoladę bo była jak złoto Gdy pierwszy ząb na klamkę wyrwałam Z rozpaczy pod auto rzucić się chciałam Zrobiłam to lecz z innego powodu Mój brat w Andaluzji utopił się w morzu Siostry też miałam lecz zaginęły Pewnie uciekły po życia stery Pewnego ranka też uciec chciałam Ale w szpitalu właśnie leżałam Przybita do łóżka Mówili że martwa Po czterech miesiącach wróciłam do domu Do ciotki w Londynie w zakątek niedoli Tam życie było jak szczypta soli Poznałam wtedy jednego murzyna Dał mi zajarać i pistolet potrzymać Zostały jeszcze dwa dzieciństwa lata Wróciłam do Polski Gdzie mama i tata Dom naprawili , rodzinę złożyli I nawet specjalnie psa mi kupili Poznałam potem pewnego mędrca Wszystko co umiem jemu zawdzięczam Jako jedyny nauczył mnie kochać I boga wielbić Na tym się kończy dzieciństwo moje Równo ze śmiercią owego mędrca Gdy w lat naście weszłam niesłychanie I przybrałam postaci pierwsze kochanie
Eliasz Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 bardzo ładne. dodam se do ulubionych! Mnie najbardziej spodobał się wątek o Murzynie.
allena Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 jest temat, jest życiorys - zapis nieciekawy:) a.
Alicja_Wysocka Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 Wszystkie cyfry zapisać słownie i zmienić trochę w rymach, bo za dużo tego ' yłam, ałam' skończyłam zagościłam zwiedzałam okrążałam wyrwałam chciałam Ukłoniki :)
sahara Opublikowano 18 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 Dzięki wielkie za komentarze. Przydały mi sie wskazówki ;)
bestia be Opublikowano 19 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2009 Ciekawe przesłanie, rymy nie przeszkadzają, liczy się wnętrze wiersza ,a jest ok pozdrawiam bestia
Rekomendowane odpowiedzi