Tova_Brink Opublikowano 14 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 montaż skrzydeł jest bezbolesny szybki i dokładny stała ilość piór zasypiających przy płaczu nieba zielenieją łuski na gałęziach skrzydeł przebiegają błyski, wymarzenia powietrze przechwala się smakiem wiatr zawodzi w gałęziach skrzydeł nie wie, jak zapełnić pustkę po piórach zabranych ukradkiem
bestia be Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Miło się czyta ten wiersz, ale jednak jest za ciężki jak dla mnie, gdyż nie bardzo rozumiem o jakie skrzydła chodzi. Jednak to chyba moja wina nieoczytania. pozdrawiam bestia
Magda_Tara Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 anieli fruwają... dla mnie ...podoba się bardzo! :))
bestia be Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Anieli powiadasz możliwe, że o to chodzi. Przeczytałem jeszcze bo mnie zastanawiał jako wiersz , ale chyba nie szkodzi kilka razy przeczytać pozdrawiam bestia
Tova_Brink Opublikowano 14 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 bestia, nie o oczytanie tu chodzi, więc spokojnie :) i o aniołach też to wbrew pozorom nie jest:P zastanawianie się nad tym wolałabym zostawić, kiedy wyniosę to coś do Pe, teraz czekam na poprawki :) baj
Magda_Tara Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 a dla mnie o aniołach :)) to takie miłe...hmm...anioły sorry, że nie odczytałam właściwie. :))
bestia be Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 więc juz sam nie wiem Ikar, wiatrak montaż to musi być rzecz ale wiatr je zabiera, ale znów płacz nieba czyli np deszcz ale zakręcony jestem tym wierszem. moze jakis instrument pozdr bestia
Tova_Brink Opublikowano 14 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 po prostu skrzydła jeśli zabierzesz im pióra, zostają nagie gałęzie:)
bestia be Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 aha dzieki ale dlaczego jednoaktówka jako tytuł- no w sumie to tez dramat dla skrzydeł ale ten montaż z czym ma się kojarzyć sorry ze Ci zawracam głowę ale jestem z natury dociekliwy. pozdrawiam bestia
Tova_Brink Opublikowano 14 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 gdybym nie chciała mieć zawracanej głowy, trzymałabym swoje tekściki w szufladzie ;P tytuł jest roboczy, do zmiany z "jednoaktówką" chodziło mi o to, że scena, jaką próbuję przedstawić, jest tak uboga w środki, że niewiele miejsca zajmuje może jakieś propozycje tytułu?
Magda_Tara Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a nie może być, że odrastają im nowe...? :))
Tova_Brink Opublikowano 14 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 nie, gdyby tak było, każdy miałby takie skrzydła, były by robione taśmowo te pióra można tak po prostu podpieprzyć, choć nikt nie przypuszczał, że ktokolwiek by na to wpadł
bestia be Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 wiesz nie w mojej naturze sugestia, gdyz nie siedze w Twoim sercu. Ty jesteś pisarka, jam tylko pismaczek, więc nie magę ,tak mi mówi sumienie, a inni Ci pewnie doradzą. Zresztą wiersz jest oki jak jest zagadkowy i to go wyróznia. pozdrawiam bestia
Magda_Tara Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ale nie każdy jest aniołem ! odrastają im tylko ! przyczepiłam się do tych aniołów, sorry, to Twój wiersz :)) pozdrówka
Tova_Brink Opublikowano 14 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 ależ jesteście układni, cholera bierze! ;P bestia, tu nie chodzi o moje sercowe wynurzenia, ja chciałam opisać pewien obrazek, więc nie wprowadzaj podziału "pisarz/pismak" bo nie ma po co ale dzięki:) Magda, a co to za anioł, który pozwala sobie gwizdnąć pióra?!
Magda_Tara Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 a anioł w Krakowie? pozwolił ! zajebisty był! :)))))))
bestia be Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 To dobrze opisałąs ów skrzydła, tytuł np ostatni lot, wietrzna zguba, gołe pneumatyczne kości ,złodziej wiatr tytułów możesz dać ile zechcesz pozdrawiam bestia ps dla mnie jest ok
Tova_Brink Opublikowano 14 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 idę spać, jutro coś wymyślę :) dobranocka
Almare Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. -pozdrawiam
mały_dzielny_toster Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 Tova - jestem pod wrażeniem. Baaaardzo, bardzo. "powietrze przechwala się smakiem" - !!
Rekomendowane odpowiedzi