aluna Opublikowano 8 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 Przytłoczeni ogromem spraw, codzienne troski,drżenie o byt. Miał obudzić nas nowy świt i nowy świat bez zakrętów i wad. Obojętność niewskazana , pęd do nowego,czarna plama. Ciągniemy wóz trudności, galimatias -targ próżności. Niebanalnie przepychamy komin, by udrożnić przewód życia. Znów poleci lekki,biały dym. Na trochę dokonamy odkrycia.
Tomasz_Apanasiuk Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 Piękny wiersz, fantastycznie to ujęłaś, aż mi się przypomina mój wiersz, który napisałem kilka lat temu... "Ludzki los" Siedzą ludzie w swoich domach Zagubieni w kręgu spraw. Maszerują poprzez życie Pośród lęków, pośród praw. Piszą palcem swym na oknie Aby ujrzeć przyszłe dni, W kroplach deszczu chcą odróżnić Co się zdarza, a co śni. Zapisują w barwach zdarzeń Ziarnka piasku swą odmienność Prąc na falach swoich marzeń Odpływają w swą codzienność. Kołowrotkiem kręcą stale Aby uprząść życia nić, Choć nie wiedzą o tym wcale Ono wciąż się będzie wić. Płaczą, krzyczą, narzekają Na odmienny życia los. Z moralnością w karty grają, By napełnić groszem trzos. Potem chełpią się tym wszędzie Powołując się na fart, Gdy ujawnią swe narzędzie Mówią – to był tylko żart. Płaczą, krzyczą, narzekają, Kraj sprzedaje durny rząd. Na ulicach wciąż żebrają, By parlament poszedł stąd. Siedzą ludzie w swoich domach Zagubieni w kręgu spraw. Maszerują poprzez życie Pośród lęków, pośród praw. Tak trzymaj - jak dla mnie Twój wiersz jest świetny
aluna Opublikowano 8 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 No to jesteśmy w domu...bratnie poglądy na obecną rzeczywistość!Pozdrawiam ciepło i rzeczywiście! Dobre przemyślenia...rozbudowany temat!Życzę powodzenia!
Rekomendowane odpowiedzi