Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Perypetia Johnson wstaje o świcie, a

Rekomendowane odpowiedzi

obrączka zasnęła znudzona
na odświętnym obrusie
po pretekstem suchych dłoni
zepsute zapalniczki
spalone kieliszki
dwa promile powietrza w wydychanym alkoholu

trzy godziny temu
po drabinie na dywan
cały czas cały czas
był blisko
zaparowany oddech na okularach

autodestrukcja
zwaliłaś to
nie zaczekałaś aż się wyśpi

Widzisz chociaż sympatii mi daleko do Lectera, to jednak słusznie prawi, to nawet nie nadaje się do warsztatu, gdyż nie ma co zmieniać i poprawiać. Teraz to mi minus za minusem dawej, tylko dlatego, że nie rozumiesz, gdyż nie każde zdanie zaczynające się od słowa ,,gdzie"
to pytanie zapytaj Pancolka Skoro tego nie wiesz to poczytaj Wspólczesność i nie skreślaj wiersza za wykrzyknik po ,,gdzie" i ,, odszejdłaś" od poezji w świat fantazji

Z poważaniem
lulek

Autodestrukcja jako jałowe zawieszenie - bezruch organiczny, zastój przemiany materii na przykład, to powolny rozpad/bezruch/zastuj/zapasć i wszystko jasne.
Mnie się podoba, a poezja to nie sekcja, a analiza i percepcja wtórna/podprogowa również, chociaż nie tylko - spokojnie... dorzucę jeszcze abstrakcję dla względności (jak u "Gitarzysty" Picassa) i jest całkiem cacy.
pozdrówki :)

kasia

p.s.
polot/fantazja - czy ktoś jeszcze pamięta?
:(

Edit; dodam jeszcze; jeśli Autorka nawiązuje do kultowej bohaterki z kultowym serduszkiem na łańcuchu (patrz, tytuł) jestem zdecydowanie przekonana, a jak chce się dzielić jeden włos na cztery, to łysy i tak pomyka roztargany... ;P

O!!!