Zgłoś
-
Ostatnio w Warsztacie
-
wierszyki 2 253
Dziękuję @Marcin Tarnowski
Jestem otoczona przez stadko dzików ;) Jeszcze ich nie widziałam, ale dosłownie mam zryte przy całej ścieżce do szkoły kolejny raz.
Pozdrawiam
Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
0
-
-
Zarejestruj się. To bardzo proste!
Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.
-
Ostatnio dodane
-
Ostatnie komentarze
-
Przez Robert Witold Gorzkowski · Opublikowano
@Annna2 tak, ja jako facet oczywiście protestuję przeciwko Alusi wolę naturalne dziewczyny:) a tak na serio kto to zatrzyma? Myślę że następne pokolenie naturalnie zrośnie się z alusią i nie będzie kwestionować jej wykorzystania nawet w wierszach. Wystarczy spojrzeć na pokolenie alfa. -
Przez Robert Witold Gorzkowski · Opublikowano
@Berenika97 skojarzenie celne gratuluję -
Przez SuzanaD · Opublikowano
Patrzą na świat spod zmarszczonych brwi, jakoby niebo winne było rachunków, a ziemia - długu, którego nikt nie spłacił Kawa w kubku stygnie - z żalu, choć pachnie nutą dalekich ogrodów Mówią: zwyczajne, banalne jakby zwyczaj był zwyczajną obrazą Przechodzą obok dziecka, co składa z kamyków katedrę w piasku Kręcą głową: strata czasu Nie widząc, że i ich pałace dawno już przykryła pleśń codzienności Wszystko jest passé świt — zbyt prosty, noc — zbyt ciemna, miłość — przereklamowana, wdzięczność — kiczowata A życie jak znudzony konferansjer Śmiejąc się cicho, bije im brawa I nagle nastaje ta pusta cisza I wtedy nawet kurz ma blask, a oni gorzko spluwali na gwiazdy -
Przez Poezja to życie · Opublikowano
Jej zapach Noc jest zawsze samotna Jej dotyk Przemierzam ulice (Całkiem sam) Jej wzrok I krew na podwiązce Smakuje zawsze inaczej -
Przez Kamil Olszówka · Opublikowano
@MIROSŁAW C. Także odpowiem fragmentem jednego z moich wcześniejszych wierszy: Długimi nocami płacze wciąż Wołyń… Łzami podobnymi gwiazdom spadającym…
-
-
Najczęściej komentowane
-
Wiersze znanych
-
Najpopularniejsze utwory
-
Najpopularniejsze zbiory
-
Inne