Wioletta_Buller Opublikowano 19 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 Szóste piętro n.p. Wisły W oddali brzeg Nad drzewami ptaki Garnek zupy się warzy Przedświątecznym rytmem wybałusza smaki Małą łyżeczką od cukru napływają chwile Z wieczornej herbaty Pomysł na kolejność oczek w jutrzejszym rosole … Żeby nie było za słono Wydedukuję bitą śmietanę na deser i orzechowe masło – to mniej ryzykowne niż biszkoptowe ciasto Niech usiądę na chwilę A może by tak interpretacja odmiennie wygłaszająca opinie Na temat przestrzeni międzyatomowych cząsteczek żywności? Ile mogą pomieścić 500? 600? Tysięcy? A może miesięcy? To może już pobawię się kapustą Bynajmniej nie trzeba nadwyrężać wzroku Z liści ułożę gołębie takie jak za oknem a zamknę w słoiku Zostanę przy marchewce wielkości landrynka Przecież też słodka w dodatku pożywna Szkoda że wszystko z dodatkiem E-po-trochu
greg_lipski Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. podoba mi sie ten kulinarny temat, sam bym cos z checia o tym napisal, kolejnosc oczek rosolu, wybaluszanie smakow, na marchewke niestety mam uczulenie, ale to nie zmienia mojego pogladu na ten leniwie smaczny wiersz:) pozdrawiam zza szadzi
Baba_Izba Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 Bywa, że długie wiersze, uważa się za przegadane. O tym wierszu nie mogę tego powiedzieć, przeczytałam z dużym zainteresowaniem, nie dłużyło się. Ciekawe metafory, ładny język. Smakowało. Pozdrawiam - baba
Wioletta_Buller Opublikowano 20 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki, cieszę się na ten pogląd i również pozdrawiam :)
Wioletta_Buller Opublikowano 20 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Na zdrowie ;)
Rekomendowane odpowiedzi