Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Postulare do literatów

Rekomendowane odpowiedzi

.................Rady to naród, który posiada poetów,
szczęśliwy, gdyż sławią jego imię.
Smutnieje, gdy rodak,
rodaka: gnoi, szkaluje!
Za wady, błahe niuanse,
gdyż egoizm w ramce.
Z tego nic nie wynika,
tylko żałosna muzyka,
którą zazwyczaj kończy,
niepoważna psia draka,
lecz ona nie jest warta:
godności, miana Polaka.
Zważ wszystkie wyrazy,
kiedy na rozumnej szali,
krytyką swoją zniszczysz:
szlachetne, barwne obrazy,
gdyż zawsze autor niesie
przesłanie o miłej Polsce,
którą przezroczyste motyle
zdobią na ojczystej łące.
Jaskrawe pejzaże malowane, zdobione pastelami życia,
często zostają zbrukane, niesłusznie podarte i zdeptane.
……………………………………………………Amen!!!!!

dzięki i tak juz mnie wielu nie lubi, to jest graficzny wiersz i cięzko go w grafie napisać. Innowacja nie jest grzechem, a przecież nikomu nie ujmuję niczego. Tyle zajadłości jest w tym portalu odnośnie Z czy P, więc pomysł sam się nasunął. Czekam na korekty ale ? I tak nie wierzę aby ktoś pomógł, gdyż ja jestem tu 20 dni, a niektóre osoby lata. Jednak mnie to nie ,,ziębi" wcale, gdyż tu są ważniejsze skandale. Nie szukam sławy, gdyz ona do mnie kiedyś przyszła. Wiesz co Tova, tylko jednego nie mogę pojąć, jak np można zbrukać coś, co zajęło 1 miejsce w woj. lubuskim. Tego nie mogę zrozumieć, ale pogodzić się muszę. Dziękuję, ze zawitałaś
pozdrawiam

uważasz, że jeśli wiersz zajął jakieś miejsce w dowolnym konkursie to tak, jakby zdobył immunitet? to jednoznacznie określa go jako coś dobrego, mądrego, ciekawego? duży, duży błąd
nie wierzę, że nie zdajesz sobie sprawy, że ten sam wiersz, który zachwyci jedno jury w innej ocenie może zostać odrzucony ze wstrętem
czy teraz każdy czytelnik ma bić pokłony przed laurem jakiegoś tekstu, nawet jeśli on sam jest fatalny? czy autor chce być tak oszukiwany?
jeśli dostałabym do ręki Twój tomik i wydała o nim w gronie znajomych miażdżącą opinię, uznałbyś, że się na Ciebie uwzięłam? nawet byś się nie dowiedział, że popełniłeś grafomanię [to jest przykład]
podsuwasz mi produkt, ja go oceniam według swojego gustu i oczytania, a że korzystamy z możliwości bieżącego przekazywania wrażeń... to tak samo, jakbym była zwykłym czytaczem kupionego zbioru, no, jeno niemym ;P

i czy Ty naprawdę liczysz na pomoc? nie jesteś skłonny uznać większości uwag za wynik zmowy użytkowników?

piszesz o zajadłości, ale jak się mają czuć ludzie, kiedy przychodzi sobie osobnik i mówi im bez ogródek, tonem nie znoszącym sprzeciwu, że ich poglądy i miarka na wiersze są przestarzałe, naiwne, głupie i w ogóle do dupy? w zamian Ty oferujesz im jedyną słuszną drogą do poznania wiersza, taki odczynnik nowej generacji służący oświeceniu tępej tłuszczy czytelniczej
to jest fair?
czy nie natarłbyś z furią na takiego mądralę, który ogranicza Ci święte prawo do oceny lektury?
to nie jest kwestia "lubi-nielubi", to jedynie ochrona naturalnego prawa każdego czytelnika do zjechania bądź wyniesienia wiersza, które Ty uparcie usiłujesz zgnieść

masz więc dwa wyjścia: albo nabierzesz dystansu do swojego pisania i pozwolisz swoim wierszom oddychać z pomocą innych, albo zostaniesz w przekonaniu, że tylko Ty masz rację a to stado baranów niech sobie nakręca dalej papiloty nawzajem

:-]