bezsenna81 Opublikowano 15 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 namaluję rzekę rwącymi wirami topielą opłuczę stopy codzienności kamieniami przetrę zszarzałe sumienie zanurzę dłonie utopię w nicości wyrośnie na brzegu snami dębowymi las gaszący każdy przebłysk samotności zaszumi nadzieja wszystkimi zmysłami wiatr przeciągnie konarami stare kości chmurami przesłonię naiwności cienie zaciągną się snami błękitem zatańczą słońce skryje w nich palące wspomnienie ukryją się ptaki ścigane przeszłością
Bernadetta1 Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 przeszkadzaja mi metafory dopełniaczowe w tym wierszu...to psuje całosc niestety...pozdr.
Tova_Brink Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 pozwól wierszowi dotknąć ziemi - poruszasz się po ładnie brzmiących metaforach, a to nie może być jedynym budulcem, od tego blisko do pustosłowia :-]
bezsenna81 Opublikowano 16 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie jest to materiał ale moje przemyślenia,może nie wyszzło tak jak powinno widząc po komentarzach,najpierw zanurzam się w nicości by pozbyć się dawnych uczuć,las ma przegnać samotność a chmury przesłonić mają naiwność i wszelkie złe uczucia by już nie wracały to tyle odemnie,pozdrawiam i dziękuję za komentarze
Page_up Opublikowano 21 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2008 Czytałem ostatnio ciekawy komentarz do jednego wiersza pewnej osoby, mówiący w skrócie o tym, że obcym ludziom ciężko znaleźć sens i przekaz wiersza, gdy mówi on o przemyśleniach i uczuciach peelki, naprawdę ciężko jest przekazać to tak jak się chce, dla siebie samego brzmi to bardzo jasno ale dla innych już jest po prostu niezrozumiałe. Ode mnie duży plus za te piękne metafory, czytam czytam czytam i chcę jeszcze raz do niego wrócić z samego faktu, że ładnie brzmi, szczególnie 2 strofa. Przetwarzam po raz kolejny i płynę razem z nim w dębowe sny ;] pozdrawiam
bezsenna81 Opublikowano 14 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i znów muszę się z tobą zgodzić ale myślę że warto było go napisać i umieścić tutaj dla choćby jednego takiego komentarza,on dodaje mi skrzydeł i wiary że warto:)
Rekomendowane odpowiedzi