Kla Ro Opublikowano 7 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 Wpatrywać się w pustkę godzinami, by wyłapać jedną myśl – Nieskończoność. Niedoceniana i zapomniana, a najbardziej logiczna z chaosu będącego w jej zbiorze. Ja – będąc jednocześnie tu i tam – Jestem. I nie jestem nigdzie i widzę wszystko, bo wiem, co skrywa się za niedostrzegalnym. Zapewne zastanawiasz się teraz tak samo czy zbieg okoliczności może się wydarzyć? Nic nie chce mi odpowiedzieć i coś też milczy. Nie ma przecież odpowiedzi, bo nie ma pytań, które można zadać w taką ciszę i ciemność. Kiedyś głośno wskazywano na mnie jako na Teraźniejszość, wahającą się ciągle w czasie. Czyżby wychylenia zależały od nas? W przeszłości tonę, nie mogę dostać brzegu; upłynnił się zzieleniałym od wściekłości kamieniem. Biegnę bez gruntu i oddycham bez-powietrzem, tylko Nikt za mną idzie, bo tej drogi nie było. A jeśli naszkicuję mapy? Jeśli nazwę nic - czymś? Stworzę nowy język, nauczę go moich poddanych i nie pokaże im innych dróg prócz moich… Pójdą za mną! A jeśli nie pójdą...? Muszę jeszcze wymyślić system kar! Granice, bariery, nakazy, zakazy i koniecznie pozbyć się muszę takich jak ja! Tyle pracy, by zagłuszyć samotność.
Agamemnon Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 Wejdź na: Agamemnon blog Zapoznaj się z filozoficzną poezją Barbary Marek. Jest tam około 16 jej utworów. Cytuję jeden z nich: Repetytorium albo wstęp do medytacji (znów świeży śnieg otulił wielką ciszę...) Pochwalone niech będą zachwyt i zdumienie przywileje niewinności. Pochwalona - miłość bodaj była początkiem, nie celem. Pochwalona niech będzie mądrość świadoma związków wynikania, zdolna wydostać się poza nie. Pochwalona - twórczość każdego kształtu i rodzaju bosko ludzka proporcja. Pochwalona niech będzie wszelka podróż pokorna pielgrzymka do źródeł. Pochwalona - zagadkowość tego, co w nas, od nas samych większe. autor: Barbara Marek Dużo napisałaś utworów? Gdzie je można znaleźć? Pozdr.
Kla Ro Opublikowano 7 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 troszkę napisałam... można je znaleźć u mnie :) a na stronę chętnie zajrzę tylko jutro :) pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi