ireneusz paprocki Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2008 ,,Do Kochanowskiego!" Gdybyś Janie wiedział, jak dziś kwitnie lipa, w całym kraju pachnie, każdego dotyka. ,,Odniesienie do Krasickiego" Krytyk dobrze ma z pannami, Paniami, cnota jego się nie boi, niech mu, tylko stoi! ,,Carpe diem" Chwytaj dzień o czym mawiał Horacy, życie jest kruche, jak szarlotka na tacy. ,,Napalm" Szkoda- palm!
zak stanisława Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2008 dobre! ,,Do Kochanowskiego!"Gdybyś Janie wiedział, jak dziś kwitnie lipa, w całym kraju pachnie, każdego dotyka a lipa- fakt, każdego dotyka, nie ma chyba takiej osoby kogo by nie tknęął, no, chyba tylko tych z 'góry' -nie pozdrawiam irene-uszu
Magda_Tara Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2008 Pisz fraszki, robisz to najlepiej. :))
ireneusz paprocki Opublikowano 29 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2008 Dzięki za komentarze-:):):) O tych na ,,górze" ............... Dać bogatym, biednym zabrać, nowe postulaty- sejmowej debaty.
ireneusz paprocki Opublikowano 29 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2008 Nie mogę wklejać tytułu bez cudzysłowia, gdyż za wiele jest na świecie literackich utworów, więc może już taki tytuł był, a nie jestem wstranie tego ogarnąć:):):), ale dzięki za radę!
Mateusz-_Ulvhedin Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 Suuuper :) bardzo podobają mi się te fraszki (nawet ta pierwsza choć nie lubię Jana K. ;p ) ",,Carpe diem" Chwytaj dzień o czym mawiał Horacy, życie jest kruche, jak szarlotka na tacy." Ten spodobał mi sie najbardziej :)) ale popieram marianne, jakby to brać jak mówisz to każde słowo użyte przez każdego z nas juz kiedys ktoś użył i mówiąc np.dobranoc musielibyśmy zaznaczyc, że to cytat. przykład dałem moze głupi, ale rozumiesz o co chodzi :) Serdecznie pozdrawiam... :))
ireneusz paprocki Opublikowano 1 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 Dzieki rozumię, tylko widzisz skoro już ktoś napisał tytuł wiersza: Miłosz, Gałczyński,..............,to drugi taki tytuł, być nie może, gdyż wtedy, to można nazwać niezamierzony plagiat, a dużo o tym wiem, gdyż pisząc rebus np otrzymuję odpowiedź, że był drukowany w 1958 roku, więc nie zostaje dopuszczony do druku Romantyczne spotkanie i o podobnym rozbiciu czyli: Roman, tycz, sen wsp, pot, kanie. Nie było mnie wtedy na swiecie, więc wolę unikać tego typu pisowni. Z poważaniem Dziękuję za wgląd i komentarz do następnego Pozdrawiam P :):):)
allena Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. janosikowe:) a.
Rekomendowane odpowiedzi