Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

od - nowa

Rekomendowane odpowiedzi

A co mam wybaczyć? Naprawdę, nic nie pamiętam takiego. Wiemy przecież obydwoje, kto się nie myli? Tylko ten, kto nic nie robi. Ale proszę, przeczytaj od czasu do czasu też mój wiersz i wpisz komentarz. Najchętniej widziany; krytyczny.
Wszystkiego dobrego życzę.
Jeśli poczułeś się urażony moim komentarzem, to przepraszam,
nie miałam złych intencji.
Z uznaniem, szczerze podaję rękę,
do usłyszenia - baba

Nie skometuję już żadnego wiersza Szanowna Kobieto!( babo)przykro mi, gdyż nie potrafię patrzec na zakłamanie, obłudę, fałsz, narcyzm itp. uczucia, jakie panują tu w portalu. Nie będę wymieniał nazwisk, pseudonimów, ale wiedz jedno jestem tu krótko może 10 dni. Czytając ala -poezję niektórych autorów zastanawiam się, że biała kartka jest dla mnie bardziej zagadkowa, jak błazenada liryki. Nie szkoda cnotliwości owej bieli na pisanie bzdur i pochlebstwa, które podcinają skrzydła liryce. Mogę przytoczyć tu jedno- Safona ,,pogarda dla tych, co nie rozumieją poezji" ja dopiszę rozumieć to jedno, lecz władanie piórem, to już inna sprawa. Skoro bezsensowne wiersze są hołdowane wysoko w imię znajomości, pleców, a nawet takie, gdzie występują słowa kurwa ,chuj, więc Boże jeżeli jesteś, to dlaczego nie grzmisz? Tutaj jest taki trend opisze ci fraszką:
Drań popiera drania-
efekt dobrego pisania!
To nie dla mnie, gdyż nie lubię głupoty, ale czasami nie myśl, że odejdę nieeeeeeeeeeee!
Wiesz dlaczego? Odpowiem tez fraszką:
Mądrego gnębią myśli,
głupiemu ich brakuje
i sie dobrze czuje.
Tylko dlatego zostanę.
Nie pragnę bogactwa ani sławy,
tylko zapachu wiosennej trawy.
Z poważaniem
Miłego dnia życzę, a jeszcze milszej nocki:):):):):)

Niech Ci będzie jeszcze 1 godz. oki, tylko nie bij!. 2 wersy są piękne i bardzo trafnie dobrane przenośnie. Musisz wiedziec, że nawet mędrcy gubią się we współczesności dot. to liryki, czemu? nie odpowiem. W 3 wersie możesz napisac prosto z czajnika, samowaru, lecz po co spod gwizdka? Czyli np Z czajnika naleję waru, w kubku zaparzę nektaru.
Zatonę w aksamicie kanapy,
szał namiętności- dzień cały!
Rumieńcem do szkła popłynie
w sierpniowej żurawinie.
Nie mam już sił ,ale moze jutro
Przemyśl to Twój wiersz nie mozna stosować metafory za metaforą pewnie powiesz dlaczego?Ponieważ poezja ma trafiać do każdego czytelnika od nizin aż do wyżyn, a nie do jednej rzeszy. Sorki jestem zmęczony ale zurawinę bym tak wpisał. Nie myśl czasem ,że chcę abyś tak napisała, gdyż ty jesteś poetką ja tylko:
Wszystkie lutnie pisarzy były złote,
moja jest rdzawa i nie tak ciekawa.
bye bye