PACKA Opublikowano 24 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 Serce przez umysł zaklęte boi się czuć by nie płakać darmo recytuje słowa święte ptaszyska nad głową będą krakać szponami wydzierają czarne białe oczy odważnym tchórzom bojącym się nocy.
ariel luczynski Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 "Serce przez umysł zaklęte boi się czuć by nie płakaćdarmo recytuje słowa święte" to mi się podoba a w szczególności zgrubiona część. to co piszesz dalej jest dla mnie niezrozumiałe. ptaszyska zaatakują głowę, by ta zdjęła zaklęcie z serca? uważam, że oksymorony są zbędne ("czarne białe oczy" jeszcze ujdzie, ale "odważnym tchórzom bojącym się nocy" ...nie wiem jak sobie wyobrazić odważnego tchórza). pozdrawiam!
PACKA Opublikowano 24 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 lubie Twoje komentarze:) są dla mnie cenne:) większość Twoich uwag wcielam w życie:) pisząc nowe wersy:):) nowych wierszy:):) coś takiego we mnie jest , że lubie stosować oksymorony:):):) jescze raz dzięki:):):)
ariel luczynski Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 cieszę się, że tak uważasz. lubię Twoje wiersze, ale sądzę, że czasami zbyt daleko odlatujesz i to co Tobie wydaje się jasne dla lektora jest czarną magią. pozdrawiam!
PACKA Opublikowano 24 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 ps ktoś modli się o to by czuć mocniej siebie, nad jego głową krąża ptaszyska wydzierają mu oczy, które widzą świat tylko w barwach czarnym i białym , by nie zważały na ten uproszczony obraz świata, wydarły mu oczy widzi ciemność, ten człowiek boi się ciemności , tym samym zaklęcie rzucone przez umysł staje się nieważne , czuje lecz boi się bo jest ciemno - dlatego jest odważnym tchórzem:):):) co o tym myslisz:)?
ariel luczynski Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 myślę, że dobry pomysł, lecz źle przekazany w wierszu. ja na to nie wpadłem. ale też dużo słów trzeba by było zużyć by to dokładnie przekazać co zakłóciłoby formę wiersza. pozdrawiam!
PACKA Opublikowano 28 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 dziękuję za wyczerpująca interpretację:):):)
Rekomendowane odpowiedzi