Damian Augustowski Opublikowano 22 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2008 Spłynął po twarzy, dotarł do nóg Wydarł się z serca, porzucił go Bóg Przeżarł mi ciało, nasycił duszę Szepcze do ucha, morduje otuchę. Ucieka przed światłem, choć go przebija Nie czuje strachu, bo drzemie w nim siła Choć wraca wciąż do mnie, milczący i w nocy Ja się nie lękam, oczekuję pomocy. Na nic mi wzrok, ni mowa i słuch On bezszelestnie przychodzi jak duch Osiada na sercu kojąc mój ból. Wypluwam więc słowa na kartkę papieru Kryjąc w nich smutek, co zdławiłby wielu Nie znałbym czasu, gdyby nie odszedł Gdy wstaje słońce, by wrócić wraz z mrokiem Błędnie na świt zawodzę wzrokiem Skończyłem już szukać...miłości Bo ból co od śmierci jest gorszy To życie w samotności. Niech grają, więc skrzypce i dmą w fanfary By ukryć smutek trzeba ofiary Poświęcę więc wiarę na miłość w swym życiu Ożenię się z nocą, nie będzie nad ranem już krzyku.
Henryk_Szulc Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 Niby o cos tu chodzi ale ni w zab nie pojmuje o co. Jednakrze pozdrawiam. Ps. Polecam warsztaty.
Rekomendowane odpowiedzi