Bernadetta1 Opublikowano 20 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 w majestacie kominka szarym życiem zmęczone siadły rozum i serce na drewienku spalonym zasłuchane w miłosną arię tlących iskierek studzą zapał zadumą karmią umysł natchnieniem ogrzać dłonie tu przyszły skraść zwęglone nadzieje nim po ogniu dym siwy rdzawym żalem powieje
kasiaballou Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Taki dobranockowy; miluchny. No i dydaktyka zawarta - pozytywka dla Ciebie, Bernadetto - pozdrówki i kolorowych snów :) kasia.
Bernadetta1 Opublikowano 20 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Taki dobranockowy; miluchny. No i dydaktyka zawarta - pozytywka dla Ciebie, Bernadetto - pozdrówki i kolorowych snów :) kasia. dzieki Kasiu:)..miłych snów zyczę:)pozdrawiam
zak stanisława Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 o kominku mozna wiele, mam też w szufladotece podobne ale twój jst taki romantyczny :D siepodobuje B. i dzień dybry!
Bernadetta1 Opublikowano 21 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. witaj Stasiu:)...oj posiedziałoby sie przy tym kominku;):)pozdrawiam cieplutko
teresa943 Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bernadetko! Romantyczny klimat wieczornej pory przy kominku. Poddaję się nastrojowi. Zamykam oczy. Widzę: dwoje jesiennych ludzi siedzących naprzeciwko siebie w wygodnych fotelach. Trzaskają iskry. Drży płomień w zamglonych oczach. Usta milczą. Dusze natchnione wzięły się za ręce i w przyjaznym uścisku chcą zatrzymać nadpalone już mocno drewienko nadziei zanim "w ogniu dym siwy rdzawym żalem powieje". To cudo mnie rozmarzyło... ech, chyba wiersz napiszę. :))))) Pozdrawiam cieplutko i wieczorowo -Krysia
Bernadetta1 Opublikowano 22 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2008 Krysiu...dzieki:)pozdrawiam serdecznie, miło że sie widzi;):):)
Baba_Izba Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2008 przyszłam i ja, przeczytałam, ogrzałam się, a jakże! Miło i przyjemnie czytać takie wiersze. Serdeczności - baba
Bernadetta1 Opublikowano 23 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. witaj Babo:)...zaprazam ogrzej sie a jakże:):)pozdrawiam:)
Gall Antonin Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 Wiersz mi się spodobał już po pierwszym czytaniu.Miłe klimaty. Aż cieplej w te grudniową noc.Pozdrawiam serdecznie.
Bernadetta1 Opublikowano 27 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 dzieki serdeczne:):)pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi