Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Samotna linia, kontynuująca krytykę,
samozwańczy właściciel obszaru zła,
oddaję życie...

Konieczny czyn, chwalony pogłosem,
Rozgorzały tłum niesie silną woń,
oddałem życie...

...nie ma...
następny żyje.

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

+Samobójstwo nie potępia...czytałeś ten fragment Pisma co król aby nie dostać się do niewoli popełnia harakiry?
sławek

Nie znam tego akurat fragmentu, nie władam Pismem na tyle dobrze by go cytować, ale zaskakujesz mnie tym, ponieważ samobójstwo w świetle prawa kościelnego jest potępieniem, więc jak oni to interpretują ? :/ Podaj mi namiary na ten fragment, jeśli możesz, chętnie przeanalizuję. Również uważam, że samobójstwo na papierze, jest dobre, a na pewno lepsze niż...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Ewelina Cały Boy - Żeleński zaczął się od nieszczęścia miłosnego :)) Bywa ://
    • @Kwiatuszek Dziękuję Kwiatuszku, pozdrawiam :)   @Jacek_SuchowiczJacku, to przecież niespecjalnie, ale  Jeśli to prawda, to mam nadzieję, że piszesz piórem najlepszej marki – bo dobre historie zasługują na doskonałe instrumenty.  Może to Montblanc? – absolutny synonim prestiżu, statusu i najwyższej elegancji. Ja mam tylko Parkera 
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Waldemarze, są pytania, na które nikt nie zna odpowiedzi. Powinno się mówić prawdę - ale trzeba wiedzieć jak i kiedy.  Jeśli milczysz, by chronić siebie przed konsekwencjami, to bliżej temu do kłamstwa. Jeśli milczysz, bo sprawa Cię nie dotyczy – to po prostu dyskrecja. Decyzja należy do Ciebie. Nie ma tutaj odpowiedzi na tak czy nie - a wiersz zalajkowałam przecież. Dobrego dnia :)  
    • Jesteś matką świat, nie jestem matką swoich dzieci i świata  Dlatego moje łzy płyną podwójnie.   Czuję, jak czas powoli się kończy.   Proszę, przyjdź do mnie dziś,   bo jutro może stać się jedynie wspomnieniem.   Kochaj dzisiaj całym sobą,   a jutro kochaj sercem na zawsze.   Moje barwy są czarno-białe,   Ty dodaj im kolory swojego serca.   Moje serce zawsze było dla Ciebie otwarte,   a miłość, którą z niego dawałam, nosiła moje imię.   Niech moja miłość chroni Cię na zawsze.   Moi aniołowie będą czuwać nad Tobą.   Krocz przez życie, kierując się miłością mojego serca.    Twoja matka.                                                                                                                                                                  Lovej . 2026-05-19               Inspiracje . Miłość matki . Ten wiersz może być inspiracją do piosenki o matce . 
    • @Annna2 może dzięki wyjściu z tej strefy komfortu poczuł wreszcie, że zrobił to co należało. Nigdy się nie dowiemy co nim kierowało, ale rzczywiscie postać bardzo ciekawa. Tak jak Twój wiersz, który daje do myślenia. 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...