Boskie Kalosze Opublikowano 11 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 ot niepodległość nawet astronom w ziemi szuka dziś przodków
jasna Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj :-) No pięknie zapisana myśl! Super! Świetny pomysł. Ale wiesz chyba czego się przyczepię :-) Przenośni. Dla mnie za mało tu haiku. Pozdrawiam, jasna :-))
Boskie Kalosze Opublikowano 11 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj :-) No pięknie zapisana myśl! Super! Świetny pomysł. Ale wiesz chyba czego się przyczepię :-) Przenośni. Dla mnie za mało tu haiku. Za to dobrze oddaje takie rocznice, czy to u nas, czy w Stanach cyt.. niepodległość - nawet astronom w ziemi szuka dziś przodków W normalny dzień astronomowie odkrywają (bujają w obłokach) zwłaszcza ostatnio, coraz to nowe układy planetarne na których być może istnieje życie i jest całkiem możliwe, że gdzieś stamtąd pochodzi także i ziemska cywilizacja. Dopiero Święto Niepodległości sprawia, że szuka przodków (dosłownie) w ziemi (przypomina sobie o swojej krwawej genealogii). Pozdrawiam.
Fanaberka Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj :-) No pięknie zapisana myśl! Super! Świetny pomysł. Ale wiesz chyba czego się przyczepię :-) Przenośni. Dla mnie za mało tu haiku. Za to dobrze oddaje takie rocznice, czy to u nas, czy w Stanach cyt.. niepodległość - nawet astronom w ziemi szuka dziś przodków W normalny dzień astronomowie odkrywają (bujają w obłokach) zwłaszcza ostatnio, coraz to nowe układy planetarne na których być może istnieje życie i jest całkiem możliwe, że gdzieś stamtąd pochodzi także i ziemska cywilizacja. Dopiero Święto Niepodległości sprawia, że szuka przodków (dosłownie) w ziemi (przypomina sobie o swojej krwawej genealogii). Pozdrawiam. A tymczasem przodkowie od dawna w niebie :-D Fajne haiku, ale ja je odczytałam inaczej (wstyd się przyznać jak;)
Rekomendowane odpowiedzi