M._Krzywak Opublikowano 4 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 i tak – u nas trochę cieplej, poczta dalej czynna ludzie bardziej nerwowi, jednak to z przyzwyczajenia od czasu do czasu zatrzymuje się tramwaj gdzieniegdzie młodzi ludzie trzymają się za ręce tam dalej kościół i park, można się zatrzymać rzucić chleb ptakom, poczytać ogłoszenia pozdrowić znajomego i zapytać czy wygrał w drżącej dłoni trzyma kupon – marzenia na święta bo idą ze szkoły dzieci, twarze ich matek w oknach na balkonach pranie, ja tylko narzekam na korki nowa sąsiadka bardzo przyjemna i miła nie martwię się o czynsz, nawet coś tam płacą i mija tak jedno po drugim ostatnio się nawet boje - tak rzadko się kłócimy
myślątko Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 poprzestawiałabym słowa dzieci ze szkoły i tak mija nawet się boję
HAYQ Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 Bardzo ciekawy wiersz. Jeśli mógłbym coś zasugerować... zamiast drugiego "zatrzymać", z uwagi na kościół, park, ptaki, znajomych - może "pochylić"? Pozdrawiam serdecznie.tam dalej kościół i park, można się pochylić rzucić chleb ptakom, poczytać ogłoszenia pozdrowić znajomego i zapytać czy wygrał w drżącej dłoni trzyma kupon – marzenia na święta
Beenie M Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. albo: można przystanąć
mały_dzielny_toster Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 Tosterek się ośmieli wtrącić :) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Więcej nie mam się do czego przypalić ;]
Waldemar Talar Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 Bardzo ładny obrazek zwykłego niby dnia - wiersz czyta się sam. A największą zaletą wiersza jest jego wyrazistość i spostrzegawczość rzeczy które niby zwykłe ale jak mocno prawdziwe. Jednym słowem wiersz na dużego plusa. śle ukłony i pozd.
Judyt Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 przychylam się do przedrozmówcy, w porządu, do widzenia z warsztatu, ale już :P
M._Krzywak Opublikowano 5 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 Dziękuje bardzo za cenne uwagi - poprawki oczywiście będą, zrobię je na spokojnie wieczorkiem. Pozdrawiam.
Baba_Izba Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 "- tak rzadko się kłócimy" - do mnie przemawia, bo: - "kto się lubi ten się czubi", - kłótnia jest również rozmową - kłótnia oczyszcza atmosferę - kłótnia - przeciwstawność "cichych dni" Zwłaszcza, jak nie rozmawiamy i do tego się jeszcze nie kłócimy, to już bardzo, bardzo, źle! Wiersz podoba mi się, bo to są również moje myśli, jak idę ulicą. Serdeczności - baba
Bernadetta1 Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 Zawsze u Ciebie Michale podobają mi sie fenomenalne zakończenia...zwracają uwagę ...duzy plus ode mnie:):0pozdrawiam
Mateusz-_Ulvhedin Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 Super wiersz :) Bardzo podoba mi się :) czytając aż wszystko się widzi i słyszy, a co najważniejsze,czuje :) Wspaniała pointa, aż z przyjemnością czyta się wiele razy :)) zabieram do ula, :)) Serdecznie pozdrawiam... :)
Rekomendowane odpowiedzi