mały_dzielny_toster Opublikowano 3 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 usiadłam szeptem prawie niewidzialnie ledwie cię muskam obecnością oddechem muślinowym nie chcę zakłócać snu tak ciebie mam w dłoni jak wiatr jeszcze tu jesteś a już wspomnienie rozpływasz się delikatnie w plastikowych rurkach zakochana patrzę jak znikasz sam stajesz się szeptem muślinem chmurnym a ja już nie ma cię kilka dni zbladłeś aż do prześcieradeł gdzieś mi odleciałeś – szukać nie będę – leć wciąż mam w mojej twoją dłoń przed snem uniosę swoją duszę nie klęknę u twych stóp a dziś jestem pusta
Waldemar Talar Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wybacz Tosterze ale nie umiem się w nim odnaleźć - mimo że parokrotnie już do ciebie zaglądam. pozd.
mały_dzielny_toster Opublikowano 3 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 kurna olek, czułam, że to słabe...
Boskie Kalosze Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dlaczego? Bądź Dzielny Tosterze: bardzo to piękne. Choć o umieraniu, wreszcie samej śmierci i samotności, która zostaje. Pozdrawiam.
mały_dzielny_toster Opublikowano 3 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, Kalosze :)
Rachel_Grass Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Toster, Ty masz potencjał :)) komentuj jak najwięcej i w ogóle pooglądaj sobie te wszystkie wiersze, lepsze czy gorsze i nie będziesz musiała się bać, że to, kurna olek, słabe :)) pozdrawiam bardzo serdecznie.
Almare Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 zawsze to powtarzam: tylko miłość i śmierć godne są wierszy. -bądź dzielny, mały tosterze! i więcej wiary w siebie a wkrótce nauczać będziesz...pisania poezji, co zaczyna być oczywiste, po przeczytaniu załączonego dzieła. -tylko końcówka: "a dziś jestem pusta" wymknęła się, ale nie mam pomysłu na inne zakończenie;jak znajdę, wrócę. -pozdrawiam
Boskie Kalosze Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Podpisuję się pod tym: ja wiem to już od któregoś wiersza Małego, Dzielnego Tostera. Ten za mną chodzi dziś cały dzień. Dawno nie czytałem czegoś tak głębokiego i pięknego, choć bardzo smutnego. A może na odwrót. Pozdrawiam.
mały_dzielny_toster Opublikowano 4 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 Jeszcze nigdy nie przeczytałam tylu pozytywnych słów pod moim wierszem. Dziękuje Wam wszystkim :*
Boskie Kalosze Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jest naprawdę poruszający. Kiedyś napisałem coś podobnego, co widziałem z boku ale i dla mnie było do nie pogodzenia się:damianek na darmo czuwaliśmy próżno śmiały się wszystkie światła domu rankiem tylko coraz wyraźniejszy uśmiech jaśniał odbity na przeźroczystej twarzyczce kiedy wreszcie całego ukradła noc w nas pozostał właśnie ten uśmiech
mały_dzielny_toster Opublikowano 4 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 damianek na darmo czuwaliśmy próżno śmiały się wszystkie światła domu rankiem tylko coraz wyraźniejszy uśmiech jaśniał odbity na przeźroczystej twarzyczce kiedy wreszcie całego ukradła noc w nas pozostał właśnie ten uśmiech Myślę, że takie sytuacje nawet widziane z boku są poruszające aż do dna. Chociaż muszę się przyznać, że Twój wiersz nie przypadł mi do gustu, przepraszam, ale jak dla mnie zbyt dosłowny. :) Mimo to, gorąco dziękuję za uwagę :)
Boskie Kalosze Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ale zostaje taki uśmiech, coraz wyraźniejszy na niknącej w oczach twarzyczce, bo już tylko widać usteczek kreskę ciemną... Nawet po latach nie zapomina się takiego uśmiechu i tego co było: dobre. Tak na szczęście jesteśmy zbudowani. Pozdrawiam.
Boskie Kalosze Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja to samo pomyślałem o plastikowych rurkach zestawionych z wiatrem i muślinem chmur. Jedyna rzecz która bym poprawił. U mnie jest palące się nawet nocą światło, które przechodzi na chorą twarzyczkę a w końcu na tych, którzy zostali. Uśmiech.
mały_dzielny_toster Opublikowano 4 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 A widzisz, mnie znów uczyli, że najlepiej się najgorsze traumy pamięta.... I pewnie dlatego o takich wciąż myślę. Ale mam gotowy nie smutny wiersz :P Całuski :*
mały_dzielny_toster Opublikowano 4 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja to samo pomyślałem o plastikowych rurkach zestawionych z wiatrem i muślinem chmur. Jedyna rzecz która bym poprawił. U mnie jest palące się nawet nocą światło, które przechodzi na chorą twarzyczkę a w końcu na tych, którzy zostali. Uśmiech. Jakoś jednak trzeba dać znać o czym się pisze :P
Boskie Kalosze Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kierujesz się poziomem tego Portalu i dlatego. Ale z tego wynika, że w pewnym momencie chyba lepiej odejść, albo... popsuć sobie smak ;) Dla mnie bez tych rurek i dopowiedzenia, że ktoś kocha - co jest oczywiste sadząc po tym, jak to wypowiada - tak jest lepiej: usiadłam szeptem prawie niewidzialnie ledwie cię muskam obecnością oddechem muślinowym nie chcę zakłócać snu tak ciebie mam w dłoni jak wiatr jeszcze tu jesteś a już wspomnienie rozpływa się patrzę jak znikasz stajesz się szeptem muślinem chmurnym a ja
mały_dzielny_toster Opublikowano 4 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 Może i lepiej. Ale mam zasadę - jak coś napiszę, skończę to choćby świat się walił, wołami ciągli (:P ) nie zmienię nic. Bij, zabij - nie ma opcji, jakby powiedziała pani Rutowicz.
Boskie Kalosze Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ależ ja nie każę nic zmieniać! Tylko pokazuję, że miom zdaniem plastikowe rurki niszczą tak piękny klimat. Może dodać jeszcze plamy krwi i bandaże? ;) Sztuką jest pozostać w obrębie jakiegoś obrazu. Pozdrawiam.
mały_dzielny_toster Opublikowano 4 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 Ojoj chyba uraziłam czymś Kalosze ;)
Boskie Kalosze Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie! Chciałem tylko zasugerować, że rurki jakoś tam nie pasują, bez nich też można zrozumieć, że chodzi o odchodzenie kogoś, opuszczenie. Ale to moje subiektywne zdanie i nie przejmuj się, tylko... może kiedyś się do czegoś przyda? A nuż? Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi