Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Waldku :-)
Bardzo podobny utwór powstał na forum abc.haiku.pl (przeczytasz po zalogowaniu się).
W Twoim utworze dobrze byłoby napisać co jest na obrazie. Wtedy na "letni klimat"
czytelnik sam móglby wpaść.
Poza tym w pierwszym wersie nie jest potrzebne "za oknem", bo gdzie może być plucha jak
nie za oknem.
Pomysł bardzo mi się podoba. Zachęcam do zrobienia kilku wersji.
Spróbuj.

Pozdrawiam,
Magda :-))
Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Waldku :-)
Bardzo podobny utwór powstał na forum abc.haiku.pl (przeczytasz po zalogowaniu się).
W Twoim utworze dobrze byłoby napisać co jest na obrazie. Wtedy na "letni klimat"
czytelnik sam móglby wpaść.
Poza tym w pierwszym wersie nie jest potrzebne "za oknem", bo gdzie może być plucha jak
nie za oknem.
Pomysł bardzo mi się podoba. Zachęcam do zrobienia kilku wersji.
Spróbuj.

Pozdrawiam,
Magda :-))

Magdaleno - serdeczne dzięki za wgląd i pouczające uwagi z których
postaram pozytywne wyciągnąć wnioski przy następnych próbach
stworzenia bardziej czytelnego haiku.
Czekam na zarejestrowanie w podanym przez ciebie forum
które pozwoli - mam nadzieje - bardziej rozkoszować się
sztuką zwaną haiku.
miłego wieczoru życzę

jesienna plucha
w pokoju świeci słońce
obraz na ścianie

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• upić się minionym żalem, przez zaciśnięte powieki wyciskać słone łzy i zraszać zbolałe serce.   potrzeba i takich chwil, aby nie utopić się w szczęściu, by nie być frajerem od siedmiu boleści.   nie wymuszam radości, gdy smutek ma mnie w swoich mackach.   przyjaźnię się z każdym dniem i otwieram bagaże, wyjmując z nich prezenty jak losy na loterii.   mimo różnych prognoz wiem, że zbawienne są deszcze. a kiedy przychodzi czas posuchy, uczepiam się słów Bożych, które smakują jak manna, i wiem, że blisko jest obiecana ziemia…    
    • niezwykle urokliwy obrazek z poetyckim zacięciem i polotem ukazany...pozdrawiam pogodnie*)
    • przyjemnie tu być- piękna, lekka i letnia miniaturka...pozdrawiam słonecznie*)
    • Aby rano, geju, wina pić. I pani wuj, Egona ryba
    • obudziły nas własne ręce nawijam poranek na wskazujący palec za oknem lipcowa polana i trzy mozaikowe żubry Leona Podlasie pachnie kolorami zastygłe we mgle oddycha echem niebiańskiej ciszy slam łąk tworzy kwieciste wersy poeci wędrują między wierszami   przelotne ptaki na gałęzi poranka rozhuśtały przestrzeń niebo już otwarte na maleńkim skrawku horyzontu wieś muśnięta słońcem   i czas w zegarach zatrzymany pozwala dojrzeć to co w codziennym pośpiechu utracone          
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...