Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

ogniu krocz ze mną

Rekomendowane odpowiedzi

Moje pierwsze skojarzenie to, oczywiście przez sam tytuł, film Davida Lyncha. Przyznam ze dużo odnajduję tu wspolnych motywów a zarazem mało...stanęła mi przed oczami postać dziwczyny z Tween Peaks, to ona wypowiadziała to slynne zdanie:) Uważam że to przemyślany, ładny wiersz... a przede wszytskim mądry, chyba był mi potrzebny i przyznaję że wywołał u mnie pozytywniejsze odczucia niż film Lyncha:) Pozdrawiam i czekam na wiecej.

Ostrzegałem! - Tera,

"ręke" - Biernik l. poj. - ę!

generalnie nie lubię matactwa i przewraca mnie "gdy nasze dzieci / oddają dusze / na sabacie".
Zaczyna się ciekawie - do samych parapetów, gdy nie wiadomo skąd liczba mnoga włazi.
Poitna wysilona - chciałbym naprawdę poczuć tę siłę - chyba wyobraźnia to trochę za mało - najpierw trzeba od życia dostać!

Jeśli mogę prosić: pamiętaj o końcówkach i pisz o tym, co przeżyłaś - Panno Tera.
pzdr. bezet

Drogi Panie Romaie... nie Panu ocniać co przezyłam a czego... czy każdy wiersz ma byc o przezywaniu... niektórzy piszą o śmierci... a chyba dalej żyją.

Z kocówkami postaram sie poprawic...

Liczba mnoga która sie tam pojawia jest potrzebna a puenta nie jest wysilona bo ona jest podstawą wiersza...

Pozdrawiam
tera

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

"ę" poprawiłam, jescze raz dziekuje, za zwrócenie uwagi.
Przykro mi, ale właśnie tak odebrałam ten komentarz... być moze go nie zrozumiałam tak jak powinnam - nie doiekam czyj to błąd. Czy mógłby mi to Pan, Panie Romanie wytłumaczyc....

Pozdrawiam
Tera