Bernadetta1 Opublikowano 27 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 tęsknota podsyca wygasłe nadzieje akordy zabrzmiały złowrogo i tępo sekundy zwalniają mamią spokornieniem gdy bicie zegara przeciwstawiam lękom ujarzmiam godziny bez ciebie samotne łyżeczka wydzwania melodię wbrew nutom smak kawy odrzuca przesiąknięty od łez co płynąc torują drogę nagim smutkom od deski do deski przeczytane życie na fali przypływów odpływów nastroju błogostan gdzieś odszedł fałszywym zachwytem ech świecie ty ciągle karzesz niepokojem
adam sosna Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 "smak kawy odrzuca prawie mokry od łez" bym zmienił smak kawy odrzuca mokry od szczerych łez (wszystko przez reklamę "Żywca") :):):) a.... wiersz mi się podoba
Bernadetta1 Opublikowano 27 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wita j Adasiu:)..dzieki ,że wpadłeś:)...i dzieki za przemyślenia:)pozdrawiam
kasiaballou Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 Oj, powiało nostaligią: Bernadetta w nieco innej odsłonie, ładnie. Pozdrówki :) kasia.
Gall Antonin Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 Całość porządnie napisana, a dodatkowe ukłoniki za pierwszą linijkę trzeciej zwrotki . Pozdrawiam.
Bernadetta1 Opublikowano 28 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzieki Kasiu:)...troszkę się zamysliłam tej jesieni;):)pozdrawiam:)
Bernadetta1 Opublikowano 28 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam Gallu serdecznie i ciesze się ,że sie podoba:):)
JacekSojan Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 nostalgicznie... a spróbujesz bardziej pogodnie? tego co było nie zmienimy - to co jest już odchodzi, pozostaje optymizm i trochę śmiechu - choćby z samego siebie; no i do innych też trzeba z uśmiechem - ale to wiesz... adam sosna dobrze radzi, ale poszedłbym dalej i całkiem te łzy usunął - o łzy najłatwiej, nawet w poezji; to tandeta; pozdrawiam! :)) J.S
Koval_ZNowin Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 przeczytałem od deski do deski i podoba mi sie mimo niedoszlifowania i kilku zader w dłoniach pozdrawiam serdecznie
Bernadetta1 Opublikowano 29 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. witaj Jacku:)...dzieki że wpadłeś:)...Pomyśle nad tym wersem i faktycznie może usunę te ,,łzy''pzdrawiam:):)
Bernadetta1 Opublikowano 29 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzieki serdeczne:)...coś jescze przerobię:)pozdr.
Mateusz-_Ulvhedin Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2008 Bardzo piękny wiersz. Bardzo mnie wzruszył ;) 2 strofa i pointa najpiękniejsze wg mnie :)) Zabieram do ulubionych posłuchać melodii wbrew nutom :) Serdecznie pozdrawiam... :)
Bernadetta1 Opublikowano 31 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mateusz:)...skoro zabierasz czytaj czasem do poduszki;)...pozdrawiam ciepło i dzieki za komentarz:) Bernadetta
Baba_Izba Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A może coś w rodzaju:"smak kawy odrzuca kolejną goryczą albo: kolejna kawa odrzuca goryczą ................ (tu "gorycz" - wieloznaczna) co płynąc toruje drogę nagim smutkom A poza tym - wiersz bardzo fajniasty! Serdeczności - baba
Bernadetta1 Opublikowano 1 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A może coś w rodzaju:"smak kawy odrzuca kolejną goryczą albo: kolejna kawa odrzuca goryczą ................ (tu "gorycz" - wieloznaczna) co płynąc toruje drogę nagim smutkom A poza tym - wiersz bardzo fajniasty! Serdeczności - baba witaj Babo:)...coś pomyśle zeby mi sie rymowało jakoś w miarę:)...gorycz nie bardzo mi tu pasuję..dzieki za chęci pomocy:)pozdrawiam cieplutko:0
Rekomendowane odpowiedzi