Vica Opublikowano 21 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 warto czasem wrócić lecz czy do ludzi? niedbale odpowiadać znów na te same pytania, czy warto? a miejsca? miejsce nie pyta i milczenie nie krępuje *** wracam czasem na tę starą stację próbuję, powietrze nadal tak smakuje i topole wciąż szepczą, tak samo rozpoznaje twarze, nie pamiętam ludzi posyłam uśmiechy, tak wypada rezerwacja, wybrałam samotność na te pare chwil modernizacja kolei, mamy niewiele czasu chciałabym tak wiele Ci opowiedzieć szaleństwo nie jest grzechem ciężkim a jednak nie potrafię tyle dni upłynęło i ja zdążyłam się zmienić i znów wypatruję świateł za chwilę ucieknę, by znów zatęsknić światło z powiewem w mych włosach tańczy, bez gwiazd. a wiersze jak zawsze, jak myśli me, porwane.
Ania_Kos Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2008 jeżeli w wierszu są błędy, to od razu spaaada tak fest jego wartość dla odbiorcy. więc - zabieraj się do poprawy! : 'nie pamiętam' 'kolei' oraz polskie znaki, 'próbuję', 'rozpoznaję' - bo rozumiem, że to w pierwszej osobie miało być? jeśli chodzi o formę, to też trochę ...hm... dla mnie na przykład niektóre powtórzenia niepotrzebne, na przykład zamiast: [quote]a miejsca? miejsce nie pyta i milczenie nie krępuje można by bez tego pytania: a miejsce nie pyta i milczenie nie krępuje i właśnie tego typu zmiany proponowałabym, by jeszcze raz przemyśleć użyte słowa. aaa jeśli chodzi o samą treść ... to chyba nie potrafię być obiektywna, jeśli w wierszu użyte są dworce, koleje, stacje... ah, eh, oh! lubię ;) i czuję niektóre słowa, po prostu czuję. o uciekaniu, o tęsknieniu potem... i tyle jeszcze innych. podoba mi się: [quote]modernizacja koleji, mamy niewiele czasu chciałabym tak wiele Ci opowiedzieć szaleństwo nie jest grzechem ciężkim a jednak nie potrafię może nawet ze wskazaniem na dwa ostatnie wersy. pozdrawiam, póki istnieją jeszcze stare stacje, wolno nam mieć nadzieję!
Vica Opublikowano 22 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Października 2008 dziękuję za uwagi, nieuważnie przepisałam teskst,a błedy. wstyd. nadzieję warto mieć zawsze, a starych stacji coraz mniej... dziękuję jeszcze raz i pozdrawiam.
Baba_Izba Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2008 Przeczytałam, podzielam zdanie Ani Kos, może być sporo lepiej! Wyrzuć dłużyzny, próbuj jeszcze raz! A takie stacje są bardzo urokliwe, te w przenośni - również! Serdeczności - baba
Judyt Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 pięknby obrazek ze stacji można się zadumać :)ciepłoniaście
Rekomendowane odpowiedzi