Agata_Lebek Opublikowano 18 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 parapet zaprasza na kawę cierpliwie wysłuchując czerwony kubek z kominka sękaty grajek upomina błękitną koszulę z urwanym guzikiem o zapatrzenie zaparowane okno w kuchni wyznaje pelargoniom i ptakom jaskrawość czekania
jacekdudek Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. sękaty grajek... taka muza zatrzymuje oczy, z urwanym guzikiem, czego czekasz? zdało by sie zapytać,pozdrawiam, zdrowia
Agata_Lebek Opublikowano 18 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 Autorka czeka na komentarz a peelkę sam zapytaj ;) Dziękuję za odwiedziny. Pozdrawiam.
Jimmy_Jordan Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 ja już obsypałem pochwałami jak trza, zdrówko, mógłbym drugi raz, ale tylko na privie ;D Jimmy a dać + nie mogę bo usunąłem wiersze
jacekdudek Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. prostota wiersza ujmuje, jednak jest pozorna, ten pozór jest głębszy, bo to taki test na wraźliwość czytelnika, szczególnie pozostawienie w miejscu, choć można było płynąć dalej, przy zakończeniowym pytaniu osiąga tutaj model niemal czeski. wewnętrzna dopowiedź/odpowiedź kontrastuje z poczatkową prostotą, a sękaty grajek jest przełomem tych światów powierzchni i głębi. słowa oszczędne, proste już tak mają, suną wierzchem i często dają szansę zapikować ostro w głąb z zaskoczenia i takie są momenty w tym wierszu. zadowolana wreszcie? pozdrawiam sródnocnie
janusz_pyzinski Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 niezmiennie podobają mi się Twoje wiersze,proste a głębokie,wypełniające klimaty mojej duszy,dające wiele do myślenia-jaskrawie czekam na następne,ciepło pozdrawiając
Agata_Lebek Opublikowano 19 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jimmy Twoje pochwały karmią moją próżność ;) Dawaj na priva, tego kobiecie nigdy dość ;) Dziękuję za pomoc warsztatową, zawsze opłaca się słuchać , z boku widać lepiej. Pozdrawiam.
Agata_Lebek Opublikowano 19 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. prostota wiersza ujmuje, jednak jest pozorna, ten pozór jest głębszy, bo to taki test na wraźliwość czytelnika, szczególnie pozostawienie w miejscu, choć można było płynąć dalej, przy zakończeniowym pytaniu osiąga tutaj model niemal czeski. wewnętrzna dopowiedź/odpowiedź kontrastuje z poczatkową prostotą, a sękaty grajek jest przełomem tych światów powierzchni i głębi. słowa oszczędne, proste już tak mają, suną wierzchem i często dają szansę zapikować ostro w głąb z zaskoczenia i takie są momenty w tym wierszu. zadowolana wreszcie? pozdrawiam sródnocnie To nie autor ma być zadowolony tylko czytelnik. Jeżeli udało mi się w jakimś stopniu Cię zadowolić to się cieszę :) Dziękuję.
Agata_Lebek Opublikowano 19 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak tu teraz sprostać tak jaskrawym oczekiwaniom ? ;) Dziękuję serdecznie, pozdrawiam ciepło. Do następnego spotkania przy wierszu, oczywiście z czerwonym kubkiem w ręku ;)
BARBARA_JANAS Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 Proza życia ubrana w delikatne słowa i ciepłą kawę. Podoba się.Pozdrawiam
Agata_Lebek Opublikowano 19 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miła ta proza i Twój komentarz Basiu :) Dziękuję, pozdrawiam.
H.Lecter Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Liryczny, domowy mikrokosmos... Wierzę Twoim wierszom, Agatku. Pozdrawiam ciepło. : )
Emu Rouge Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 nie moja bajka, ale to chyba tym bardziej komplement jeśli zatrzymuje. pozdr znad kawy:) aga
Agata_Lebek Opublikowano 20 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za zatrzymanie Aga :) Pozdrawiam.
Messalin_Nagietka Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 za sękatego MN
Fagot Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 Jest coś w tym Pozdrawiam
Anna Gła Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 oddaj mój czerwony kubek ;).....i kawy mi nie upijaj :D...miło się czyta , Pozdrawiam:)
Anna Gła Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 Czasem jest taka chwila zapatrzenia , gdzie stanął czas i emocji brak .A myśli wirują , wirują...Nie znaczy to , że czegoś nam brak , może właśnie wtedy uświadamiamy sobie o własnym istnieniu ....bardziej niż kiedykolwiek. W pogoni za życiem , nie mamy czasu na spotkanie się z własną twarzą .
Agata_Lebek Opublikowano 27 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Teraz jest jeszcze ładniej :) Świeża firanka, czyste okno, sikorki w karmniku, chce mi się chcieć ;) Dziękuję za koment, wiarę i plusa. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi