tommeek18 Opublikowano 15 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 Oddaję cały mój dotychczasowy świat. Który podarowuję tylko Tobie Teraz cały jestem wyłącznie Twój Życiem pragnę przytulić Cię Każde czułe słowo daję w prezencie Myśli moje są tylko jedne Kierowane wyłącznie w stronę serca Pragnącego odrobinę radości słowa Miłe gesty ukazujące uczucie Pukające do bramy krainy zieleni Podarunek tajemniczy wyraz chęci A w nim tylko skromny Ja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aluna Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 Nie jesteś takim skromnym Ja ,przecież obdarowujesz kochaną osobę całym swoim jestestwem : "Teraz cały jestem wyłącznie Twój". Wiersz piękny...,ciekawa interpretacja miłości.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iris_IK Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 Witam! W pierwszej strofie trochę zgrzyta: dwa pierwsze wersy jakby masło maślane: "Oddaję cały mój dotychczasowy świat. Który podarowuję tylko Tobie" ma to sens tylko troszkę do przeróbki. A potem nagromadzenie zaimków osobowych "mój", "tobie", "twój"... i na koniec "cię". W drugiej strofie zgrzyta: "Kierowane wyłącznie w stronę serca Pragnącego odrobinę radości słowa" serca-pragnącego i dalej czego(?)-odrobiny radości tak mi to lepiej brzmi, gramatycznie. Ale wiersz w ogólnej wymowie czytelny i może się podobać! Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnes R Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 Bardzo mi się podoba,pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi