adolf Opublikowano 14 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 Pieśń umarłych Może się przyśni w końcu inny sen A my - też inni - wstaniemy z tej ziemi Może się skończy i zakończy śmierć I ulecimy - spłoszeni – wśród cieni? I nad domostwa co są pyłem skał I nad gwiazdami, co grobami planet Się rozproszymy – jak stracony czar Blednąc, jaśniejąc, wpływając w atrament? Może się pióra, kartki poraniwszy Z których się czarna w słowo krew układa Podniosą z nami – znad ruin, znad zgliszczy I pójdą marszem , jak gwardia Cesarza? A może piękno, co zranione śpi Nim przesiąkają już spróchniałe trumny Ostatkiem wiary i ostatkiem sił Mieczem rąk ludzkich swoje serce skruszy? I milion twarzy wraz z milionem szat – W jednej się chwili w jeden czas ułoży Tak milion ludzi - i kościsrtch ciał Wstanie -od-nowa - lecz któż w całość złoży?
zak stanisława Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 adolfie, bardzo podoba sie, jest jasny przejrzysty, ino koscisrtch :p sie wkradlo pozdrawiam cieplo
czarny-tulipan123 Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 Adolfie:skocz na chwilkę tam gdzie byłeś i przeczytaj. A gdzie byłeś? chyba się domyślasz? Tam czekam. Pozdr.
adolf Opublikowano 14 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 na razie wychodże, ale porusze naforum wątek, bo to oszukane jakieś ;/
czarny-tulipan123 Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 Adolfie;i właśnie mnie to też bardzo zastanawia? Coś mi tutaj nie gra? W tej całej zabawie. Pozdr.
Magda_Tara Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2008 Adolfie, dorzuć szczyptę haniowatej prostoty, a "ch....." będzie już wszystko wiedział. :))))
Baba_Izba Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 zamyśliłam się, przeczytałam jeszcze raz.. Podoba mi się! (I mam lekkie ciarki po pleckach!) Serdeczności - baba
Rekomendowane odpowiedzi