Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zawsze stoję na stanowisku, że pewne znaki już tak są oczywiste, że tworzenie tekstu na ich absurdalności nie są dobrym pomysłem. Nie wierzę w "oczy, które gryzą", w "Zgrzyt rzęs" i nie wierzę w "nieobecność życia", co jest tutejszym paradoksem (wynikającym z tekstu utworu).

Pozdrawiam.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio w Warsztacie

• Generalnie na kolana zwala mnie tylko Bóg

ewentualnie pewna dama

troszkę mnie dziwi pielgrzymkowy wiatr

co do miasta tego wyznawców gna

gdy tylko przekroczą próg tej najważniejszej świątyni

sypią się selfiaki może to mój miraż

może większość to niewierzący turyści

troszkę dziwnie się czuję padając na kolana

jako fan grzechu od wieczora do rana

w sumie jakaś ortodoksja każe upaść

na kolano a może to tylko grzeszny ja powinienem

ale to mnie zdziwiło

Koloseum kolejne mekki przeżycie

metro spóźnione bilet prawie przepadł

ale wpuścili po czasie nawet uwagi nie czyniąc

że był na inną godzinę mrowie ludzi na arenie

na górze na dole turystyka na zaliczenie obowiązkowe selfie

no brakowało tylko gladiatorów i imperatora z kciukiem w górę lub odwrotnie

zwiedzanie igrzysk ruin jak pogorzeliska spalonej idei wielkiego państwa

tu mała dygresja

siedząc na San Siro w trakcie otwarcia IO. tych zimowych

było fajnie finezyjnie ale te panie które kształcą się podróżując

Normalnie żyć nie dały: turystki event-owe

chcesz zobaczyć otwarcie a tu ci wbija z flagą Azjatka przed oczy  i selfiak...

no i właśnie za dużo tego typu ludzi się kształci w tych podróżach

w metrze w Mediolanie Rzymie czy innym Napoli tłok

to jest męczące ale wracając do Rzymu najlepsze są te piekarnie z dobrą kawą

bardzo tanio warto wracać do Rzymu na Schody Hiszpańskie

na te ulice z tym flairem i czymś nieulotnym a znamiennym da tego miejsca 

ale nie jedźcie tam

bo mnie większość ludzi drażni jak pety

niewyrzucane do kosza....!!!

dobre wychowanie wraca na śniadanie

palacz pety wrzuca do kosza taka etykieta!!!

a kształci szkoła.

non scholae, sed vitae discimus...- to motto kobiet które chcą otworzyć okno w pociągu

w zachodniej Europie- TGV czy inna frecciabianca czy tam Argento lub inny ICE)

non vitae , sed scholae discimus?

Edytowane przez Tomasz.O (wyświetl historię edycji)
  • Najczęściej komentowane w ostatnich 7 dniach

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Berenika97 znam ten obraz bardzo dobrze. Niby  żyje, ale pomału " znika" , kawałek po kawałku. Niby się funkcjonuje, ale w środku jest pustka, samotność i tęsknota za siebie samą.  Mam nadzieję i trzymam kciuki aby  odnalazła właściwą drogę. Uściski.
    • Generalnie na kolana zwala mnie tylko Bóg ewentualnie pewna dama troszkę mnie dziwi pielgrzymkowy wiatr co do miasta tego wyznawców gna gdy tylko przekroczą próg tej najważniejszej świątyni sypią się selfiaki może to mój miraż może większość to niewierzący turyści troszkę dziwnie się czuję padając na kolana jako fan grzechu od wieczora do rana w sumie jakaś ortodoksja każe upaść na kolano a może to tylko grzeszny ja powinienem ale to mnie zdziwiło Koloseum kolejne mekki przeżycie metro spóźnione bilet prawie przepadł ale wpuścili po czasie nawet uwagi nie czyniąc że był na inną godzinę mrowie ludzi na arenie na górze na dole turystyka na zaliczenie obowiązkowe selfie no brakowało tylko gladiatorów i imperatora z kciukiem w górę lub odwrotnie zwiedzanie igrzysk ruin jak pogorzeliska spalonej idei wielkiego państwa tu mała dygresja siedząc na San Siro w trakcie otwarcia IO. tych zimowych było fajnie finezyjnie ale te panie które kształcą się podróżując Normalnie żyć nie dały: turystki event-owe chcesz zobaczyć otwarcie a tu ci wbija z flagą Azjatka przed oczy  i selfiak... no i właśnie za dużo tego typu ludzi się kształci w tych podróżach w metrze w Mediolanie Rzymie czy innym Napoli tłok to jest męczące ale wracając do Rzymu najlepsze są te piekarnie z dobrą kawą bardzo tanio warto wracać do Rzymu na Schody Hiszpańskie na te ulice z tym flairem i czymś nieulotnym a znamiennym da tego miejsca   ale nie jedźcie tam bo mnie większość ludzi drażni jak pety niewyrzucane do kosza....!!! dobre wychowanie wraca na śniadanie palacz pety wrzuca do kosza taka etykieta!!! a kształci szkoła. non scholae, sed vitae discimus...- to motto kobiet które chcą otworzyć okno w pociągu w zachodniej Europie- TGV czy inna frecciabianca czy tam Argento lub inny ICE) non vitae , sed scholae discimus?
    • WOLNE   Zmoczony w mrocznych szuwarach, oczekuje dźwięku kropli staczającej się ze szczytu drogowskazu, łączącego dwa światy cienką nicią niewidzialnej ręki,  która niczym więcej niż perfidną lochą udającą ślepotę, co mierzy na skali, kto żyw a kto się na zawsze oddali. Źródło życia młotem wali dając szansę na wytrwanie. Wizją nimfy w srebrnej zbroi szara głowa rozpalona. Łudzi, kusi myśl natrętna by położyć się na tarczy, szepcze starczy…starczy…już starczy… Znaku brak. Znowu znęcam… Czekam w ciszy, tkwię w bezruchu, czekam…   GRAHAMOZA  
    • Szutrowa droga. Pył pod sandałem. Kałuża w deszcze snem niezbadanym. Mozolne równe skrzypienie koła. Na kole siadasz, kręcą się oba.   Szutrowa droga łączy wieś z lasem. Rzekę z przystankiem, kwiaty z cmentarzem. Gdzie zbytni pośpiech rani kolana, w nic nie wybiegasz, lśni zadem łania.   Oceniasz ciężar po zgrzycie żwiru. Kot się w nim tarza, poślizg, trucht kilku. Kto przypadkowym krokiem w nieznane,  a pies do furtki, wiesz   ciągle dalej.    
    • Dziękuję @Poet Ka
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...